Straatbingo Esdoornlaan groot succes

Castricum – Gezellig met de hele buurt een activiteit ondernemen? Ook in coronatijd kan het gewoon, mits je creatief bent en alle regels goed in acht houdt. Petra en Paul Harmsen wonen in de Esdoornlaan en besloten om een straatbingo te organiseren. Het werd een groot succes.

Het idee voor de straatbingo was niet geheel nieuw. Petra vertelt: ,,Ik had het al eens ergens langs zien komen en stelde voor om het in onze straat uit te voeren. We hebben eerst toestemming gevraagd bij de gemeente Castricum. Dat ging niet zonder slag of stoot, het moest eerst goed uitgezocht worden, maar het mocht doorgaan. Toen hebben we alle bewoners in de straat een uitnodiging gestuurd.’’ In de Esdoornlaan zijn 23 woningen, die zich aan weerszijden van de straat bevinden. Van veertien buren ontvingen Petra en Paul een aanmelding voor deelname. Afgelopen vrijdagavond was het zo ver. Iedereen zat gewoon op het trottoir voor de eigen tuin met de bingokaart op schoot. Daarmee werd ruimschoots voldaan aan de anderhalve meter onderlinge afstand die mensen dienen te houden.

Petra pakte zelf de genummerde balletjes en gaf ze vervolgens door aan haar man Paul en schoondochter Anne Jong, die de getallen met behulp van een megafoon omriepen. Zoon Justin zorgde intussen voor de hapjes. Ook hier werd creatief gedacht, want hoe deel je hapjes uit aan de deelnemers, wanneer je anderhalve meter afstand moet houden? ,,Met sneeuwschuivers’’, luidt het antwoord. De reacties van de buurtbewoners op het initiatief waren zeer positief en ook na afloop waren de deelnemers het erover eens dat dit een geslaagde activiteit is geweest. De straatbingo begon vrijdagavond om 19.00 uur en duurde tot iets 21.15 uur. Het experiment is voor herhaling vatbaar. Overigens leven er bij Stichting Welzijn Castricum al enige tijd ideeën om iets dergelijks ook elders op te zetten. (Tekst: Bos Media Services / Foto’s: aangeleverd)

De hapjes werden uitgedeeld met behulp van sneeuwschuivers.