Stormmeldingen vallen mee voor brandweer

Castricum- Zondag 9 februari is de brandweer een aantal keren uitgerukt voor meldingen van stormschade. Al met al viel het aantal van de meldingen mee.

De eerste uitruk was om 13.57 uur aan de Zeeweg, waar twee grote bomen over de weg lagen op twee verschillende plaatsen. De brandweer heeft de bomen weggezaagd en aan de kant gelegd. Ze kregen hierbij hulp van de kraan van de gemeente. Er stond nog een boom die ook dreigde om te waaien, deze is uit voorzorg omgehaald om ongelukken te voorkomen.

Om 15.15 uur was er een melding van een zeer grote tak over de weg bij het witte kerkje op Dijk en Duin, deze was bij aankomst van de brandweer al aan de kant gelegd door omstanders.

Om 16.00 uur kwam er een melding binnen van een boom op een auto op het hoekje Buwitsacker/Deurganck. De boom is door de brandweerlieden weggezaagd en een bergingsbedrijf zou de auto weghalen. De brandweer heeft de takken op een hoop gelegd, zodat de gemeente deze kan verwijderen.

Om 17.00 uur was er nog een melding aan de Tweede Groenelaan waar dakplaten van het dak van de garageboxen af zouden waaien. De brandweer is ter plaatse geweest, maar kon hier weinig betekenen. De omgeving werd ruim afgezet en een bouwbedrijf zou het verhelpen als de wind wat afgenomen zou zijn. (Foto: Hans Peter Olivier)