Stoptober: samen stoppen met roken!

Regio – De negende editie van Stoptober komt eraan. De actie Stoptober geeft iedereen die wil stoppen met roken alle steun om 28 dagen niet te roken. En dat is belangrijk, want na een periode van 28 dagen niet roken, is de kans vijf keer groter dat je blijvend stopt. GGD Hollands Noorden ondersteunt de landelijke campagne en roept rokers in de regio Noord-Holland-Noord op om ook mee te doen.

Uit onderzoek blijkt dat mensen vaker gestopt blijven als ze samen met anderen mensen stoppen. Meer dan vierhonderdduizend mensen deden de afgelopen jaren mee. Zij bewezen hiermee dat Stoptober werkt. Inmiddels is deze actie zo groot geworden dat op 1 oktober meer mensen stoppen met roken dan op 1 januari. Voor deze editie van Stoptober zullen weer tienduizenden mensen de uitdaging aangaan en meedoen aan dit nationale stopmoment. Onder hen ook diverse bekende Nederlanders. Dit jaar zijn dat zangeres Eva Simons, autocoureur Tim Coronel, journalist Arno Kantelberg en zanger Tommie Christiaan.

Meedoen aan Stoptober

Stoptober is samen 28 dagen niet roken in oktober. De verwachting is dat ook dit jaar weer meer dan 50.000 mensen zullen stoppen met roken. Iedereen kan zich nu al inschrijven via de website www.stoptober.nl en de gratis Stoptober-app downloaden. Dit jaar is voor het eerst een podcastserie te beluisteren met leuke en interessante gesprekken die stoppers kunnen inspireren en helpen. In de podcast horen we het verhaal van stoppers van voorgaande jaren. De bekende ambassadeurs van dit jaar komen aan het woord en er wordt gesproken met onder andere longarts Wanda de Kanter, verslavingsarts Robert van der Graaf en staatssecretaris van volksgezondheid Maarten van Ooijen. De podcast is te beluisteren op www.stoptober.nl en via diverse podcastkanalen zoals Apple Podcast, Google Podcast en Overcast.

Speciaal aanbod voor bedrijven

Naast ondersteuning voor individuele deelnemers heeft Stoptober, net als voorgaande jaren, een speciaal aanbod voor bedrijven en organisaties die stoppen met roken bij hun medewerkers onder de aandacht willen brengen. Bedrijven kunnen op www.bedrijven.stoptober.nl meer informatie vinden en aanvullende trainingen aanvragen. (Foto: Pixabay)