Stine Jensen komt naar boekhandel Laan

Castricum – Stine Jensen is geboren in Denemarken maar groeide op in Nederland. Ze is filosoof, schrijver en programmamaker. Voor en met kinderen schrijft ze boeken over zaken als gevoelens, opvoeden, identiteit en geluk. Ook schrijft ze inspirerende boeken voor volwassenen. Op zondag 5 februari komt ze om 15.00 uur naar boekhandel Laan. De toegang is gratis.

Stine Jensens filosofische kinderboek ‘Lieve Stine, weet jij het?’ werd bekroond met een Zilveren Griffel en ‘Alles wat ik voel’ stond wekenlang bovenaan op de Kinderboeken-bestsellerlijst. Stine is in 2022 benoemd tot bijzonder hoogleraar Publieksfilosofie aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam.

Alles is dromen, dromen is alles

Het nieuwste boek van Stine Jensen, uitgebracht door uitgeverij Kluitman, heet ‘Alles is dromen, dromen is alles’. Hieraan hebben kinderen uit groep 6 onder leiding van juf Marjan Burger van de Basisschool Juliana van Stolberg in Castricum meegewerkt. In dit boek, dat gaat over de toekomstdromen van de mens van vroeger en nu, beantwoorden de kinderen Stines vragen. Wat is er allemaal mogelijk en waar dromen zij van? De grootste uitvindingen zijn ooit begonnen met een droom, een verlangen om iets te maken of te verzinnen, vaak om ons leven te vergemakkelijken. Of om indruk te maken en om onze grenzen te verleggen. Een aantal van die dromen is uitgekomen. Sommige zullen altijd een droom blijven.

In ‘Alles is dromen, dromen is alles’ maak je een reis langs die toekomstdromen van de mens. We filosoferen over de toekomst: moet je wel willen dat alle dromen uitkomen? Wat zijn de voor- en nadelen van sommige dromen? Aan de hand van leuke vragen en prikkelende opdrachten bekijken kinderen de dromen van vroeger en nu. (Foto: Anouk de Kleermaeker / Studio309.nl)