Stille natuurbelevingstocht in de duinen

Castricum – Op 12 juni organiseert Mariska van der Leij een stille natuurbelevingstocht in de duinen bij Castricum. Deze maand is de natuur op zijn mooist. Bomen en struiken staan volop in het blad, bloemen bloeien en vlinders en libellen vliegen. Door heel bewust om je heen te kijken, goed te luisteren, te voelen en te ruiken wordt het een verrassende en verfrissende ontdekkingstocht.

In een kleine groep wordt een gevarieerde wandeling gemaakt langs de mooiste plekjes in de duinen bij Castricum, grotendeels in stilte. Onderweg wordt op inspirerende plekken gestopt om de natuur met alle zintuigen te ervaren. Ook deelt Mariska enkele leuke weetjes over de natuur met de deelnemers. Voorafgaand aan en tijdens de wandeling worden een paar ontspannings- (mindfulness)oefeningen gedaan om te zorgen voor ontspanning en rust in lijf en geest. Zo krijgen de zintuigen alle ruimte krijgen om de natuur te ervaren.

Waarom mindful natuurwandelen?

In ons werk, thuis en onderweg naar sporten en andere hobby’s hebben we tegenwoordig bijna altijd haast. Je hebt (of neemt) geen of te weinig tijd om te onthaasten. Dat is niet gezond voor lichaam en geest. Voor veel mensen is de natuur een decor om in te sporten of gezellig met anderen samen te zijn en bij te praten tijdens het wandelen. Vaak lopen ze te piekeren tijdens het wandelen, maar op die manier komt je niet echt tot rust. Je kunt je lijf en hersenen helpen door te ontspannen.

Een natuurlijke omgeving helpt je hersenen met ontspannen en zo herstellen van stress. Door een wandeling te maken, maar ook door naar bomen, bloemen en vlinders te kijken. Wandelen verhoogt je concentratie, energie, creativiteit en geluksgevoel. Het verbetert je geheugen en na een wandeling kun je betere beslissingen nemen. Regelmatig buiten zijn, doet je ook lichamelijk goed. Je boost je immuunsysteem en verlaagt je bloeddruk.

Aanmelden

De wandeling start op 12 juni om 10.00 uur op de parkeerplaats aan de Geversweg in Castricum. De wandeling duurt ongeveer anderhalf uur. Stuur een bericht naar groengenieter@gmail.com voor aanmelding en aanvullende informatie. Foto: aangeleverd)