Stijn Beentjes toont waarde voor Meervogels ‘31

Akersloot – Een prima zondag voor de selectievoetballers van Meervogels ’31. Het tweede wist in een bij vlagen goede partij Spartanen 2 naar huis te spelen met liefst 6-1 en pakte de koppositie resoluut over van KFC 2, dat verloor.

Door Nico Adrichem (Meervogels ’31)

Meervogels’31 1 toog naar het dorp van de Walvisvaarders, de Rijp. Deze ploeg had, net als wij, ook nog niet echt z’n draai gevonden in de 3e klasse B. Dat bleek ook in een matige eerste helft, waarin Meervogels niet hoog genoeg stond op het veld en de Rijp teveel in de buurt van onze 16 meter lieten komen. Daarmee speelden wij de De Rijp-spitsen in de kaart, want de ingepompte ballen waren niet ongevaarlijk. Toch kwam invaller-doelman Patrick Veldt niet echt in de problemen en kon zo de rust met 0-0 gehaald worden. Behoudens wat schietkansen waren wij ook nog niet dicht bij een goal geweest, dus deze brilstand was een logisch gevolg.

Gelukkig ging de tweede helft de knop wel om bij ons: veel eerder druk op de matige laatste lijn van de Rijp en een veel hogere intensiteit zonder en met bal. Het werd wel duidelijk dat we met een remise geen genoegen gingen nemen deze middag. Het middenveld nam het heft in handen en langzaam begonnen de kansen te komen. Toch duurde het tot de 75e minuut, voordat de Meervogels-aanhang mocht opveren. Uitgerekend de net ingevallen centrale verdediger Stijn Beentjes, die zijn eerste minuten van dit seizoen maakte, kopte a la Cody Gakpo de bevrijdende 0-1 binnen uit een uitstekende vrije trap van Jelle van der Eng. Een behoorlijke tik voor de Rijp en een boost voor de geelzwarten.

Toen tien minuten voor tijd Tom Adrichem zijn linkerbeen ook nog eens mocht laten spreken, na goed werk van Lex Broertjes, was de strijd gestreden: 0-2. Jammer dat we daarna de ruimte op het veld niet goed benutten en de score niet een nog beter aanzien konden geven. Maar wel tevreden met de tweede helft, waarin werd gestreden en een goede intentie te zien was.

Komende zondag een volledig thuisprogramma:

11.00 uur: Meervogels’31 2 – VIOS W 2
14.00 uur: Meervogels’31 1 – Zeevogels 1

Hopelijk houden we de goede dingen van de tweede helft vast en kunnen we de niet te onderschatten tegenstander uit Egmond aan de Hoef met een nederlaag huiswaarts sturen. Komt allen!