Stichting ’t Dierenduintje zoekt vrijwilligers

Castricum – Stichting ’t Dierenduintje is in 1997 opgericht. Beheerders Fred en Willa Bakker toverden met vrijwilligers een stuk braakliggende grond om tot een paradijsje voor de huidige bewoners; varkens, geiten, schapen, ganzen, kippen, eenden, poezen en konijnen. De visie ‘Heb eerbied voor alles wat leeft, groeit en bloeit’ is in alles terug te vinden. Alle dieren genieten van een mooie oude dag, met een dierwaardig afscheid in eigen stal. Daarnaast is er een mooie bloementuin, vlindertuin, boomgaard en paddenpoel. Het dierenduintje wordt gerund door de beheerders en vrijwilligers en krijgt geen subsidie, het draait geheel op giften en donateurs.

Na al die jaren elke dag hard werken om de dieren een goed bestaan te geven is het voor Fred en Willa tijd om het rustiger aan te doen. Ze willen de vrijheid hebben om niet meer elke dag op de kinderboerderij aanwezig te moeten zijn. Men is daarom op korte termijn op zoek naar één of meerdere vrijwilligers om voor één of twee dagen per week op vaste dag(en) en tijdens vakanties van de beheerders de taken over te nemen. Men zoekt iemand met affiniteit voor natuur en dieren, die sociaal is en kan samenwerken met de andere vrijwilligers.

Taken die bij deze functie horen zijn bijvoorbeeld het samen met de vrijwilligers netjes maken van het terrein voor de bezoekers komen, klaar maken van voer voor de dieren, dieren voeren, bezoekers ontvangen, tuin onderhouden en aan het einde van de dag het Dierenduintje afsluiten. Deze persoon moet het in zich hebben om de dag uiteindelijk zelfstandig te kunnen draaien, samen met de op die dag aanwezige vrijwilligers. Men draagt de verantwoordelijkheid tot het alleen draaien pas over als diegene goed ingewerkt is. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Fred Bakker (06 49955847) of stuur een bericht via de website www.dierenduintje.nl. (Foto: Stichting ’t Dierenduintje)