Stichting Mariëtte’s Child Care genomineerd voor actie Warm Hart

Castricum – De Castricumse Stichting Mariëtte’s Child Care, die kindertehuis Hanukah in Ghana ondersteunt, is deelnemer van de goede doelen actie Warm Hart van KRO-NCRV. Hiermee strijden zij met 99 andere goede doelen om de hoofdprijs van 10.000 euro.

Stichting Mariëtte’s Child Care ondersteunt het werk Mariëtte Krouwel. Zij vertrok op 19-jarige leeftijd naar Ghana om als vrijwilliger in een kindertehuis te werken. Sinds 2006 heeft ze haar eigen kindertehuis, Hannukah, waar zij en haar Ghanese man Moses de zorg hebben over 44 kinderen. Ook bouwden ze een basisschool en middelbare school voor de kinderen uit het kindertehuis en omgeving. ,,We zijn enorm verrast en blij dat onze stichting genomineerd is en zo kans maakt op dit geweldige geldbedrag”, zegt Marjo van Dijck, moeder van Mariëtte en voorzitter van haar stichting.

Ze vervolgt: ,,In deze periode van de coronacrisis hebben we onze inkomsten aanzienlijk zien teruglopen. Alle sponsorevenementen die gepland stonden zijn geannuleerd en vrijwilligers die naar Ghana zouden afreizen hebben dit moeten afzeggen. De kosten moeten echter wel betaald worden. Jaarlijks hebben wij minimaal 125.000 euro nodig voor eten, drinken, onderhoudskosten, elektriciteits- en ziekenhuiskosten en onze scholen. Ik hoop dat veel mensen de moeite nemen op onze stichting te stemmen.”

Tot en met 14 november kan iedereen via de actiepagina van Stichting Mariëtte’s Child Care stemmen. Donderdag 26 november maakt men de vijf goede doelen met de meeste stemmen bekend. Die vijf geven vervolgens een presentatie aan de jury van KRO-NCRV Warm Hart. Deze jury bepaalt wie de uiteindelijke winnaar wordt van de actie Warm Hart. Klik hier om direct naar de actiepagina te gaan voor het uitbrengen van een stem. (Foto: aangeleverd)