Steunzolenpraktijk levert zelf ontworpen spatmasker

Castricum – Van steunzolen naar spatschermen? Voor orthopedisch schoentechnicus Michael Ogertschnig van De Steunzolenpraktijk is het slechts een kleine stap. Geïnspireerd door de beschermingsmiddelen die door artsen gebruikt worden om hun werk ondanks de coronacrisis veilig te kunnen blijven doen, ontwierp hij zelf een eigen spatmasker.

Hij past dit niet alleen zelf toe wanneer hij zijn klanten orthopedische steunzolen aanmeet, maar levert de spatmaskers nu ook in opdracht. Het spatmasker is vervaardigd uit polyethyleen in combinatie met een schuimstof die in de orthopedie gebruikt wordt en dermatologisch geschikt is. De spatschermen zijn aan de bovenzijde geheel afgesloten en zijn dankzij een klittenbandsysteem altijd passend, ongeacht de grootte van het hoofd. Door het gebruik van polyethyleen blijft het gezicht geheel zichtbaar, terwijl men toch beschermd is tegen speekselspetters.

Het is echter geen gecertificeerd beschermingsmiddel, een garantie op volledige bescherming kan uiteraard niet worden gegeven. Michael Ogertschnig: ,,Het is een persoonlijk hulpmiddel dat een behoorlijk goede bescherming biedt. In kritieke situaties dient men echter altijd een mondkapje onder het masker te dragen.’’ Op bestelling kan een exemplaar binnen twee weken vervaardigd en geleverd worden. De prijs bedraagt 15 euro. Via de website www.desteunzolenpraktijk.nl kan een afspraak worden gemaakt of bel: 0251 828378. (Foto: Renckens Fotografie)