Steunpunt Vrijwilligerswerk zoekt vrijwilligers voor diverse organisaties

The International Holland Music Sessions (TIHMS) organiseert jaarlijks drie concerten in de Dorpskerk in Castricum, doorgaans op vrijdag in de maand augustus. Een team van vrijwilligers is verantwoordelijk voor de lokale PR en een goed verloop van de concerten (ontvangst musici en bezoekers, kaartverkoop etc.).  Daarnaast zoekt het team naar mogelijkheden voor lokale sponsoring. Het centrale PR-team van TIHMS geeft ondersteuning bij de lokale PR-activiteiten en zoekt nog extra vrijwilligers.

De voorzitter van Wereldwinkel Castricum onderhoudt alle externe contacten. Zoals bijvoorbeeld met de VVE De Weere (het flatgebouw waar men onderdeel van is), met omliggende collega-winkels en met Stichting Wereldwinkels Nederland. Als voorzitter ben je betrokken bij het reilen en zeilen van de winkel, met name hoe die gerund kan worden door het coördinatieteam en alle vrijwilligers. Samen met de penningmeester en secretaris wordt het bestuur van de winkel gevormd en samen met het coördinatieteam worden de lijnen uitgezet. Gezocht wordt naar iemand die communicatief sterk is, hart heeft voor de ontwikkelingslanden en zich graag wil inzetten voor een betere wereld. Verder is kennis in de detailhandel ook erg welkom, maar ook zeker bekendheid met het werken met vrijwilligers.

Wie interesse heeft in een van deze vacatures, of ander vrijwilligerswerk wil doen, kan een afspraak maken bij het Steunpunt Vrijwilligerswerk (onderdeel van Stichting Welzijn Castricum) Geesterduinweg 5 in Castricum. Het telefoonnummer is 0251-65 65 62. De vacaturebank is ook te vinden op www.vrijwilligerswerkcastricum.nl en op Facebook en Twitter. (foto: aangeleverd)