Sterk spel van Burgmeijer, Van Gennip en Van Duin bij BVC/WIK

Castricum – Op de zevende speelavond van zowel de libre- als driebandencompetitie sprongen de prestatie van Cees Burgmeijer, Ferry van Gennip en Wim van Duin er positief uit. In de libre-competitie kwam Ferry van Gennip tegen Hans Kooiman, in een spannende partij goed voor de dag. Hij pakte de overwinning met een stijgingspercentage van 37% terwijl voor Hans 21% genoteerd kon worden. Ook voor Wim van Duin verliep zijn partij tegen Hein Kitsz crescendo. Mede door een goede finish was de winst voor hem, zo ook de 13 winstpunten.

Koploper Jan Tunteler liet zich niet van de wijs brengen door de goed prestaties van zijn achtervolgers. Hij pakte de winst van zijn partij tegen Jan Zonneveld met een stijgingspercentage van 15%, wat goed was voor 11 winstpunten. Voor Rien Emmerik was de winst op Frans Lute, na een grillig verlopen partij, een positieve opsteker. In de laatste vijf beurten kreeg Frans het op zijn heupen. Met een serie van 15 en 17 caramboles leek hij op weg om toch nog de winst te pakken, maar deze oprispingen waren net niet genoeg. Stand libre: 1. Jan Tunteler met 93 punten, 2. Ferry van Gennip met 83 punten en 3. Jaap de Boer met 76 punten.

In de driebandencompetitie kon Cees Burgmeijer na afloop van zijn partij tegen Kees Baars wederom de winst pakken met een hoog stijgingspercentage van 53%. Cees was vooral tevreden dat hij zijn goed prestatie van de week ervoor kon prolongeren en dat zijn normale vorm weer te pakken had. Van de andere partijen in het driebanden kon alleen Cor Stroet tevreden zijn met de winst op Jörgen Bolten. Hij kon tien wedstrijdpunten laten bijschrijven aan zijn totaal. Stand driebanden: 1. Gert Lute met 93 punten, 2. Cor Stroet met 69 punten en 3. Jörgen Bolten met 62 punten. (Foto: Pixabay)