‘Stem op ons strand!’

De Schoonste Stranden Verkiezing 2017 is van start gegaan. Speciaal ter gelegenheid hiervan hebben honderden mensen op tientallen stranden samengewerkt aan een project dat vanuit een helikopter is gefilmd. Aan diverse strandambassadeurs, waaronder Castricum, werd gevraagd om een letter op het strand te vormen die uiteindelijk tot een boodschap aan heel Nederland moest leiden.
Strandtenthouders, strandbeheerders, strandbezoekers en andere liefhebbers van zon, zee, strand en schoon gingen samen aan de slag. Met behulp van strandbedjes, sup-boards, parasols, reddingsboten, een grote vissersboot en een complete schoolklas werden vijftien letters en een teken uitgebeeld die vanuit de lucht zichtbaar waren.
Castricum maakte de letter O met strandattributen als surfplanken en gekleurde ligkussens. Tijdens de helikoptervlucht vanaf de Wadden naar het Zeeuwse Cadzand kwam langzaam maar zeker de boodschap van de Nederlandse stranden aan alle Nederlandse strandliefhebbers tevoorschijn: ‘Stem op ons strand!’ Stemmen kan tot en met zondag 20 augustus via www.supportervanschoon.nl.