Startschot voor revitalisatie winkelcentrum Geesterduin

Castricum – De Vereniging van Eigenaren van winkelcentrum Geesterduin, SPF Beheer BV en Rotteveel M4 uit Alkmaar gaven op 11 juni jl. het startschot voor de revitalisatie van winkelcentrum Geesterduin door het ondertekenen van het contract met bouwbedrijf Tervoort Egmond. De renovatie van het winkelcentrum stond al geruime tijd in de planning, maar werd vanwege diverse belangen meerdere malen verschoven. In september wordt gestart met de eerste echt zichtbare werkzaamheden

De renovatie van het winkelcentrum, dat bekend staat om zijn uit de jaren’80 stammende mikado-architectuur met geel stalen staketsels, zal plaats maken voor een fraai gedetailleerde en gematerialiseerde baksteengevels. Een warme jas die refereert aan het duinlandschap van Castricum en incidenteel een luifel maskeert. Ook zullen de winkelpassages worden vernieuwd middels een nieuw opgetild dak met betere klimatologische eigenschappen. Het dak wordt gedragen door – los van de winkelpuien geplaatste – houten spanten die tevens voor een sfeervol en warm beeld zullen zorgen. Daarbij zullen ook de drie huidige hoofdentrees en de entree op het parkeerdek grondig worden aangepakt. Behoudens de aanbouw aan de oostzijde van het winkelcentrum zal het totaalaantal winkelmeters niet toenemen.

Het winkelcentrum blijft gedurende de renovatie gewoon open voor het winkelend publiek.

Foto:

Voorzitter van de V.v.E. Nico Meijne en directeur Cor Tervoort van Tervoort Egmond zetten hun handtekening onder het contract voor de revitalisatie van Winkelcentrum Geesterduin Van links naar rechts: Peter Hommes, Cor Tervoort, Nico Meijne, Hans Tuinenburg, Lawrence Bosschaart (foto: aangeleverd)