Start jeugdschaken ondanks tegenslag succesvol

Castricum – In het seizoen 2020-2021 werd de jeugdschaakafdeling weer opnieuw opgericht. De schaaktrainers Guido, Eric en Fred gingen enthousiast aan de slag. Kinderen konden via de Chessitymethode heel snel een behoorlijk potje schaken. Door de coronacrisis ging dit met vallen en opstaan. Noodgedwongen moesten de activiteiten worden onderbroken en stopten er kinderen. Er kwamen gelukkig ook weer nieuwe deelnemers bij. Door schaaklessen via ZOOM steeg het niveau toch nog meer dan behoorlijk. De meeste kinderen behaalden zelfs vier schaakdiploma’s.

De prijzen werden keurig verdeeld. Sven Reeze werd snelschaakkampioen, Casper van Dommelen werd online kampioen en Thijs Dings werd winterkampioen. De vriendinnen Saar en Mirthe werden eerste en tweede bij de categorie tot en met 9 jaar. Vanaf 27 augustus gaat de jeugdschaakafdeling ook gewoon door. Voor de heel jonge kinderen geven de trainers vanaf eind augustus les in de spelregels via de methode Opstapje. In vier weken ken je de spelregels, weet je de waarde van de stukken en is mat zetten geen geheim meer. Daarnaast is er een schaakcompetitie, spelen de deelnemers toernooien en is er training. Het is vooral gezellig! Meer info: Fred Kok (fredkok1963@gmail.com).

Op de foto:
Van links naar rechts: Fred Kok (schaaktrainer), Casper van Dommelen (kampioen onlinetoernooi), Saar de Heer (eerste prijs t/m 9 jaar), Mirthe Haverkamp (tweede prijs t/m 9 jaar), Sven Reeze (snelschaakkampioen), Thijs Dings (winterkampioen). (Foto: aangeleverd)