Stan Donker is reddende engel tegen Bergen

Limmen – Zonder de geblesseerde topscorer Jacco de jong, maar met de al dan niet tijdelijk teruggekeerde spits Stan Donker, moest voetbalvereniging Limmen het zondag opnemen tegen Bergen op een overdatum kunstgrasveld.

Door Willem Koot

Na twintig minuten kwam de eerste kans in de wedstrijd. Miettinen kopte voor en Stan Donker schoot met een omhaal over. Even daarna kwam de bal weer voor de keeper, die uitstekend redde. Ook Kalu van de Steen kreeg een mogelijkheid, maar schoot naast. De rechtsbuiten van Bergen kwam op zijn beurt ook alleen op keeper Glorie af, die schitterend redding bracht. Geen minuut later een diepe bal van Mike Schouten op Miettinen, die voorgaf op Donker. De gevaarlijke spits schoot onberispelijk raak. Daarna weer een schermutseling voor het Limmendoel maar de verdediging hield stand. Zo werd de rust bereikt met een 0-1 voorsprong voor Limmen.

Mats Tijssen moest zich nog laten vervangen door routinier Rick Seignette. Vier minuten in de tweede helft was het gelijk. Een voorzet van Bergen werd teruggekopt door Job Min naar keeper Glorie, echter de keeper stond niet meer op doel, zodat de bal in het lege doel rolde. Even later slalomde Job tot in de 16 meter. Job werd neergelegd, echter de scheidsrechter zag er geen overtreding in. Limmen werd steeds sterker en kreeg mooie kansen. Stan Donker werd neergelegd en de penalty werd door Peemen snoeihard over geschoten. Nog geen minuut later schoot Donker zelf raak: 1-2. Daarna had de overwinning nog groter kunnen zijn, maar de keeper hield stand. Een terechte overwinning voor Limmen.

Tevreden gezichten na afloop, met als tweede van rechts matchwinnaar Stan Donker. (Foto: G. Tuyn)