Sprookjestuin weer groot succes

Foto boven:
Hanna en Bente Sandbink genieten van hun overtocht en de schipper heeft er ook veel plezier in. (Foto: Hans Boot)

Castricum – Al vallen de mussen dood van het dak, de jaarlijkse Sprookjestuin in de Tuin van Kapitein Rommel moet doorgaan en werd ook dit jaar druk bezocht. De kinderen konden zich in maar liefst dertig sprookjes verdiepen en werden na een goed volbrachte speurtocht met iets lekkers beloond.

Door Hans Boot

Het is voor de kleintjes elk jaar weer spannend welke sprookjes er in de Tuin van Kapitein Rommel verborgen zijn en wat je er allemaal kunt doen en ontdekken. Afgelopen week vond de elfde editie plaats die tot en met donderdag was te bezoeken. Anja Jonker, samen met Marije Samuels het kunstzinnige brein achter dit evenement, zegt daarover: ,,Ooit zijn we begonnen met acht sprookjes, maar inmiddels zijn het er dertig. Alleen dinsdag was het niet zo druk vanwege de warmte. Het is geweldig wat we weer met de vrijwilligers kunnen bieden. Ze zijn vijf dagen bezig geweest met het aankleden van de tuin en helpen ook elke dag met het houden van toezicht en spelletjes doen.’’

Jonna Bakker (links) en haar zusje Nine voelen zich een echte heks. (Foto: Hans Boot)

Heksenketel

Ook dit keer wordt er druk gebruik gemaakt van het oversteken van de vijver, waarvoor een schipper met behulp van een touw zorg draagt. Analize Dijkstra houdt nauwlettend in de gaten dat alle kinderen aan de beurt komen en voorziet ze van een oranje zwemvest voordat ze in het bootje mogen stappen. Even verderop hangt er een heks in een boom met het bordje ‘Heksenketel’. Het is de bedoeling dat kinderen zich eerst als heks verkleden en dan in een keteltje op het vuur een toverdrank gaan brouwen. Ook nu blijkt dat het velen niet aan fantasie ontbreekt!

Deze foto is ingezonden door Peter Renckens. Hij schrijft: ,,Maandagmorgen hebben wij dit evenement met onze kleinkinderen Sieb en Jonas Boergonje bezocht. Leuke belevenis voor de kinderen en voor ons. Op de foto zijn Sieb en Jonas een potje aan het koken in de heksenketel. Wij willen graag alle medewerkers bedanken die dit mogelijk gemaakt hebben.’’

Heemtuin

Alle activiteiten maken deel uit van een speurtocht, waarbij het de kunst is om de goede letters te verzamelen die samen een zin over elfjes vormen. Natuurlijk lukt het alle deelnemers om de juiste oplossing te vinden, waarna ze aan het eind van de tocht worden getrakteerd op limonade en een snoepje. Voor degenen die het gebeuren hebben gemist: de Sprookjestuin wordt van 21 tot en met 26 augustus gehouden in de Heemtuin in Zaandam. Kijk op https://zaansnatuurmilieucentrum.nl/heemtuin voor meer informatie.