Sprookjes in de etalage

Castricum – Dit jaar zijn de sprookjes van de sprookjestuin te zien in de etalages van Castricum. Alle sprookjesfiguren zijn er! De Draak is naar het Huis van Hilde gevlogen, Elfen bevolken het Kooijplein. Roodkapje is er, de Reus, Assepoester, piraten en zeemeerminnen wonen deze vakantie in de etalages van winkelstraten en pleinen.

Ondanks dat de sprookjestuin in de Tuin van Kapitein Rommel niet door kan gaan, kan er toch van de sprookjesfiguren worden genoten. Kinderen kunnen vanaf 3 juli op de fiets het hele dorp doorfietsen om achter kabouters aan te jagen. De deelnamekaart met de sprookjeslocaties en een kleur- en puzzelwedstrijd is voor 1,50 euro per kind verkrijgbaar bij het Huis van Hilde. Hier start tevens de sprookjesreis. Tip: Kom op de fiets!

De sprookjesreis kan iedere dag worden gemaakt, maar het Huis van Hilde is voorlopig alleen op dinsdag ,donderdag en zondag tussen 11.00 en 17.00 uur geopend. Het is dus zaak om de kaarten vooruit te kopen. De sprookjes zullen de gehele zomervakantie iedere dag te zien zijn.

De sprookjestuin is een initiatief van Anja Jonker en Marije Samuels. Dit jaar dus met dank aan de winkeliers. Anja en Marije: ,,We vinden het super dat zij hun etalages beschikbaar stellen. In een groot aantal etalages en lege panden zullen zowel de sprookjes als ook kunst te zien zijn. Dit lukte dankzij de samenwerking met Castricumse etalage kunst (CEK) en Stichting Welzijn.’’ (Foto: aangeleverd)