Spreek je Europarlementariër op de weekmarkt

Castricum – De PvdA en GroenLinks Castricum organiseren op vrijdag 24 mei een speciale editie van het maandelijkse politieke spreekuur op de weekmarkt. Deze keer is Catarina Vieira er bij, nummer 10 op de GroenLinks-PvdA-kandidatenlijst voor de Europese verkiezingen. Het spreekuur start om 09.30 uur ter hoogte van het Bakkerspleintje.

Op 6 juni kiest de Nederlandse bevolking de Nederlandse leden die ons de komende vijf jaar in het Europees Parlement mogen vertegenwoordigen. Dat parlement maakt wetten op allerlei gebieden zoals landbouw, voedselveiligheid, milieu en de begroting. Wil je weten wat een Europarlementariër precies doet? Vertellen wat je belangrijk vindt in Europa? Kom dan langs en stel al je vragen over de Europese politiek aan Catarina Vieira of een van de aanwezige raadsleden van de PvdA en GroenLinks. Wat je politieke voorkeur ook is!

Catarina Vieira

Catarina is 27 jaar en opgegroeid op de Atlantische eilanden van de Azoren, Portugal. Na haar studie is ze in 2017 naar Nederland geëmigreerd om met haar partner samen te wonen. Sinds 2022 maakt ze deel uit van de GroenLinks-delegatie bij de European Green Party. Ze gaat op dezelfde dag ook in gesprek met leerlingen van het Jac. P. Thijsse College en het Supreme College. (Foto: GroenLinks-PvdA)