Sprankelend kerstconcert op kindcentrum Helmgras

Castricum – Op zondag 18 december was de aula van kindcentrum Helmgras tot de nok toe gevuld met ouders, opa’s en oma’s en andere belangstellenden. Ze kwamen luisteren naar een uniek kerstconcert voor en door de kinderen.

Onder leiding van muziekdocent Ingrid Bijlenga studeerde de kerstband, bestaande uit 18 leerlingen, verschillende kerstnummers in op piano, ukelele, blokfluit, trompet, saxofoon, bugel, cajon en drums. Juf Ingrid: ,,Gedurende het schooljaar oefenen de Helmgrasband en het schoolkoor voor twee concerten, waarvan dit het eerste is. Naast de band komen er diverse solisten op het podium om verschillende kerstliederen te spelen. Een aantal kinderen volgt ook muzieklessen tijdens de buitenschoolse opvang op kindcentrum Helmgras. Mooi dat zij nu al op het podium durven op te treden. Ik ben er ontzettend trots op en blij mee dat we weer met elkaar kunnen genieten van deze mooie kersttraditie op Helmgras.’’

Ook het team van Helmgras liet zich van z’n muzikale kant zien en bracht: ‘It’s the most wonderful time of the year’ ten gehore. Het 55 leerlingen tellende kerstkoor sloot het concert swingend af met de meezinger ‘We are the world’. Het kerstconcert is traditioneel de start van de kerstweek op Helmgras, die op 21 december wordt afgesloten met de kerstviering in de St.-Pancratiuskerk. (Foto: aangeleverd)