Sportverengingen aan de slag met dalend aantal jongensleden

Castricum – Hoe zorg je er als vereniging voor dat je jongens weet je boeien en aan je weet te binden? Die vraag stond centraal tijdens een vorige week woensdag gehouden online inspiratiesessie. Team Sportservice kreeg meerdere signalen vanuit verenigingen dat hun jongensledenaantal aan het afnemen was. In samenwerking met NOC*NSF heeft Team Sportservice daarom deze inspiratiesessie georganiseerd.

Spreker Ine Kosters noemt het een leuke interactieve sessie. Ze zegt: ,,Er werd veel onderling gedeeld en verschillende sporttakken konden goed van elkaar leren.’’ Ook Rein Luijckx, voorzitter van volleybalvereniging Croonenburg was na afloop zeer te spreken over de sessie. ,,Voor ons betekende de webinar een goede verdiepingsslag. Het gaat om het binden van jongens en daar werden goede handreikingen voor gedaan.’’ Gedurende de sessie kregen de deelnemers opdrachten en voorbeelden om individueel op voort te borduren. Trainer Paul Sap: ,,Er werden een paar mooie en bruikbare tips gegeven waar wij bij Meervogels’60 mee aan de slag gaan.’’

De verengingen gaan nadenken over variërende spelvormen binnen hun trainingsaanbod en over een combinatie van meerdere sporten. Hierdoor zal hun aanbod aantrekkelijker worden en beter aansluiten op de behoefte van de doelgroep. Aan de sessie namen volleybalvereniging Croonenburg, handbalvereniging Meervogels’60, atletiekvereniging Castricum en korfbalvereniging Helios deel. De inspiratiesessie is georganiseerd vanuit een deelplan van het sportakkoord van Castricum. (Afbeelding: Pixabay)