Sportprogramma voor jongeren die elders geen aansluiting vinden

Castricum – Sport-Z start op woensdag 28 september in Castricum met SportMIXX. Dit is een uniek sportprogramma voor jongeren die geen aansluiting vinden bij het reguliere sportaanbod. Het specifiek op de doelgroep afgestemde programma wordt begeleid door een professionele sporttrainer met pedagogische achtergrond.

Soms vinden jongeren het lastig om mee te komen in de reguliere sportgroepen. Het gaat dan bijvoorbeeld om jongeren met ADHD of autisme, faalangst of gedragsproblematiek. Deze doelgroep heeft soms behoefte aan meer persoonlijke aandacht voor, tijdens en na de les. Die extra aandacht kan Sport-Z ze bieden. Men gaat samen met de jongeren op ‘ontdekkingstocht’ langs de sporten en stimuleert ook de sociale interactie tussen de jongeren in de groep. ,,De jongeren gaan daarom met veel plezier naar de sportlessen’’, aldus Jelle Zuijdam (foto), coördinator van de SportMIXX-lessen in Castricum.

Algemene informatie

De lessen vinden eens in de twee weken plaats op woensdagavond en zijn bestemd voor jeugd in de leeftijd van 12 tot en met 18 jaar. De deelnemers beoefenen in blokken steeds andere sporten op diverse sportlocaties in Castricum. Op het programma staan onder andere mountainbiken, atletiek, crossfit en hockey, maar het overzicht wordt continu bijgewerkt. Je volgt eerst een introductieles om te kijken of SportMIXX wat voor jou is. De kosten voor deelname bedragen 45 euro per tien lessen. In de groep is nog plaats voor nieuwe jongeren die zich willen aansluiten. Aanmelden kan bij sportcoach Jelle (j.zuijdam@sport-z.org / 06 34168901). (Foto: aangeleverd)