Sporting Krommenie – Limmen: 0-2

Limmen – Op een mooie zondagmiddag met, in deze competitie, alle punten in de pocket reisde Limmen vol goede moed naar het zes kilometer zuidelijker gelegen Krommenie.

Door Willem Koot

De enige verrassing wellicht was het opstellen van keeper Randy Scheerman, terwijl Jesse Glorie het prima gedaan heeft. Volgens trainer Wokke zijn beide keepers aan elkaar gewaagd en mag nu Randy zijn klasse laten zien. Met Kalu van der Steen weer in de basis begon Limmen goed op het zonovergoten complex van Sporting Krommenie. Na tien minuten de eerste kans voor Jacco de Jong. Zijn harde schuiver werd goed gestopt door de keeper. Voor rust weinige kansen behoudens de kopbal van Joeri Admiraal uit een vrije trap van Peemen. Weer prachtig gestopt.

Na de rust een beter Limmen, echter doelpunten bleven uit. Kalu van der steen werd gewisseld voor de jonge Duinmeijer. Even daarna moest Randy Scheerman zijn kunsten vertonen. Een schot in de kruising wist hij prima tot corner te verwerken. Bij Limmen werd de hardwerkende Winter gewisseld voor Hollenberg maar weer kwam Sporting alleen voor de uitstekende Scheerman. Met de voet wist hij een tegengoal te voorkomen. Aan de andere kant kreeg Limmen een vrije trap net buiten de 16. Tikkie breed van Peemen en Björn Valkering schoot hem kiezelhard onhoudbaar in het kruis. Dacht iedereen dat de wedstrijd gespeeld was, in de laatste minuut wist Mike Schouten alleen voor doel het net nog te vinden. 0-2.

Uitstekende redding van doelman Scheerman. (Foto: Kaylee Broedersz)