Sportieve zomer dankzij Zomerboost

Castricum/Heemskerk – Clinics, gratis proeflessen, sportdagen, competities, toernooien; Zomerboost heeft het allemaal in huis. Team Sportservice kwam met het idee, aan de sportaanbieders de schone taak er invulling aan te geven. Inmiddels staat al het aanbod op de verzamelsite Noord-Holland Actief. Voor iedereen is er iets sportiefs te beleven deze zomer.

Met de promotiecampagne Zomerboost willen Team Sportservice en sportaanbieders meer leven op de sportvelden en in de accommodaties brengen. ,,Je weet het natuurlijk niet zeker, maar we denken dat toch best veel mensen dicht bij huis blijven deze zomer”, verwacht buurtsportcoach Joyce van Tunen. Ze vervolgt: ,,Daarom hebben we iets leuks en sportiefs opgezet voor de thuisblijvers. Op deze manier kunnen clubs laten zien wat ze in huis hebben en zo misschien wel nieuwe leden overhouden aan hun initiatieven.”

Aanbod op presenteerblaadje

Inwoners hebben het erg makkelijk. Op www.noordhollandactief.nl krijgen ze het aanbod tussen 21 juni en 31 augustus op een presenteerblaadje. Een snelle blik op deze site laat zien dat er aan iedereen is gedacht: basketbal, beachsporten, beginnen met hardlopen, buiten bewegen, tennis voor senioren, dansen, paardrijden, squash, vechtsporten, voetbal en nog veel meer! Er is ook Uniek Sporten, een aanbod voor mensen met een beperking. Ben jij een expert, maar is het aanbod voor beginners? Of wil je een sport uitproberen en is het niveau van de activiteit iets te hoog gegrepen? Neem dan contact op met de aanbieder, zodat jullie samen kunnen kijken of er een activiteit is die bij jou past.

En na de zomer?

Het belooft een sportieve en gezellige zomer te worden. Niemand hoeft zich te vervelen. Ben jij na de activiteit erg enthousiast over de sport? Vraag de trainer of begeleider naar de mogelijkheden van het reguliere aanbod. Ondersteuning voor sportaanbieders bij het opzetten van Zomerboost-activiteiten wordt mogelijk gemaakt door de gemeenten Castricum en Heemskerk. Aanbieders kunnen een financiële bijdrage ontvangen vanuit het lokale sportakkoord. Mocht je vragen hebben over Zomerboost, neem dan contact op met Joyce (jvantunen@teamsportservice.nl / 06 11271205).

Op de foto:
De buurtsportcoaches Winnie, Bart en Joyce hebben zin in de start van Zomerboost. (Foto: Team Sportservice)