Sportaanbieders organiseren Zomerboost

Castricum – Op zondag 22 augustus kan jong en oud kennismaken met zes verschillende sporten op Sportpark Noord-End. In feestelijke sfeer worden meerdere clinics georganiseerd. Wil je voetballen met oma, dansen met opa of leren hoe je echt kan tafeltennissen? Kom dan naar de gratis workshops.

Door Hans Boot

Mariska Tauber van dansschool Club Mariz is een van de aanbieders van dit evenement. Zij licht toe: ,,Zomerboost is een campagne vanuit Sportservice Kennemerland om inwoners (opnieuw) kennis te laten maken met het sport- en beweegaanbod. Zoals het er nu naar uitziet keren we in de zomermaanden steeds meer terug naar het oude normaal. Dat is het perfecte moment voor veel Nederlanders om iets te doen aan de overtollige coronakilo’s. Daarnaast is het een mooie gelegenheid om ons sociale leven weer uit te breiden.”

Peter van Splunter, vicevoorzitter van FC Castricum, juicht het initiatief ook toe: ,,Samen met de sportaanbieders worden de velden en de sportaccommodaties weer levendig gemaakt tijdens de zomermaanden. Verspreid over de kunstgrasvelden op sportpark Noord-End kan iedereen kennis maken met voetbal, korfbal, turnen/trampolinespringen, tafeltennis, judo en diverse dansstijlen. Bij aankomst op het park hoor je de muziek van clubMariz, op het boardingveld geven zij dansles in verschillende stijlen, die voor diverse leeftijden worden afgewisseld met spetterende demonstraties waaronder breakdance en HipHop.”

Trampoline

Een ander onderdeel is tafeltennis, waarover Kees van der Meulen zegt: ,,De zes à acht tafeltennistafels van TTV Castricum staan op het achterterras van de voetbalclub. Daar kunnen sporters van alle leeftijden onder begeleiding de beginselen van het tafeltennis ervaren. Even lekker overslaan of een al dan niet fanatiek partijtje met elkaar spelen. Dat kan met je opa, kleinkind, vriendje of een volslagen onbekende. Tafeltennis is namelijk leuk om met wie dan ook te spelen.”

Anita Jansen van FC Castricum vertelt wat er verder nog allemaal te beleven is: ,,Wat voetbal betreft kan je meedoen met uitdagende wedstrijdjes, zoals kappen en draaien en op doel schieten. Ook hier staat een demonstratie op het programma. Op het kunstgrasveld kan op verschillende manieren de judosport worden beoefend, zoals judo voor ouder en kind en judo met attributen. Gymnastiekvereniging DOS pakt groot uit met een tumblingbaan en een dubbele trampoline. En last but not least geeft korfbalvereniging Helios clinics voor zowel kinderen van 4 t/m 7, als de oudere jeugd tot ‘walking korfball’ voor senioren.”

Goodiebag

Mariska deelt tot slot mee: ,,Bij alle clinics krijgt iedereen een aantekening op een stempelkaart. Zo verzamel je tijdens deze sportieve dag stempels en mag je je, na deelname aan vier verschillende sporten, ‘s middags uitleven op de stormbaan. Ook ligt er een leuke goodiebag klaar voor alle deelnemers. Kom dus op 22 augustus naar Sportpark Noord-End. De activiteiten vinden plaats van 11.00 tot 16.00 uur. Aanmelding vooraf is niet nodig.”

Op de foto:
De sportaanbieders van links naar rechts: Paulien Aalbers (DOS), Anita Jansen (FCC), Kees van der Meulen (TTV Castricum), Peter van Splunter (FCC), Mariska Tauber (clubMariz), Mariska Duinmeijer (FCC) en Wim Schoorl (KV Helios). Niet op foto: Eveline Beentjes (Beentjes Judo). (Foto: Hans Boot)