Sport- en vitaliteitsdebat door Platform Sport

Castricum – In maart zijn de gemeenteraadsverkiezingen. Daarvóór gaan de lokale politieke partijen regelmatig met elkaar in debat over de verschillende onderwerpen die van belang zijn in onze samenleving. Op 9 februari organiseert Platform Sport Castricum een debatavond over de sportbeleving in onze gemeente.

Corona heeft duidelijk gemaakt dat het lichamelijk welzijn van de bevolking van grote invloed is op de geestelijke gezondheid en van belang is in de strijd tegen allerlei ziekten en kwalen. Reden voor Platform Sport om een debatavond te organiseren over de sportbeleving in Castricum en hoe te komen tot een meer vitalere samenleving. Hoe gaat de politiek de bevolking bijvoorbeeld ondersteunen bij het verkrijgen van een gezondere leefstijl? Dat laat Platform Sport zien aan de hand van een aantal stellingen, waarop partijen en publiek kunnen reageren.

Opzet van de avond

De avond zal bestaan uit een openingswoord van Peter van Splunter, voorzitter van het platform. Deze geeft het stokje door aan de debatleider Marijn de Vries (foto), oud wielrenster en TV-presentatrice. Zij zal het woord geven aan de huidige wethouder Sport alvorens elke partij een pitch van twee minuten mag houden over haar partijprogramma in relatie tot Sport & Vitaliteit. Daarna komt er een aantal stellingen aan bod die betrekking hebben op onze gemeente en waar de partijen hun mening over gaan geven. Natuurlijk wordt ook het publiek hierbij betrokken en daar waar mogelijk kunnen zij vragen over de stelling aan de panelleden voorleggen.

De debatavond zal worden gehouden op woensdag 9 februari in de raadzaal van het gemeentehuis. Aanvang 19.30 en inloop 19.15 uur. Aanmelding vooraf via fam.castricum@ziggo.nl is noodzakelijk. (Foto: Pro Shots)