Sponsorloop Montessorischool Castricum ‘Op Wieltjes’ groot succes

Castricum – Al voor de 47e keer vond op Montessorischool Castricum een sponsorloop plaats. Dit jaar kreeg de opbrengst van de jaarlijkse, inmiddels beroemde, dag een nieuw doel, namelijk het Wereld Natuurfonds (WNF). De sfeer en de opbrengst waren traditiegetrouw fantastisch.

In voorgaande jaren werd gelopen voor Unicef. Directeur Cindy Wolthuis legt uit waarom van die lange traditie is afgeweken: ,,Ergens in het begin van dit schooljaar vond ik een mooie tekening op mijn tafel; deze kwam van Lillith, een middenbouwer uit groep 5. Het was een voorstel om dit jaar het WNF in het zonnetje te zetten in plaats van Unicef. De Unicef-dag is een prachtige traditie, maar zo’n oprecht initiatief vanuit de kinderen willen wij serieus nemen en niet zomaar naast ons neerleggen. Op advies van de leerlingenraad is besloten de kinderen van school te laten stemmen over het idee. Met een grote meerderheid is voor een Wereld Natuur Fonds-dag gestemd.’’ Op woensdag 5 april spanden alle kinderen zich in om geld bijeen te brengen. Hoewel de definitieve opbrengst nog moet worden vastgesteld, komt het in de buurt van 9.000 euro; een geweldige prestatie.

De dag begon met een sponsorloop. De kinderen mochten rondjes rennen of ze afleggen met een step, skateboard, skeelers of een klein fietsje. Dat zorgde voor een bont en vrolijk geheel. De kinderen deden enorm hun best en hielden er flink de vaart in. Na de sponsor-‘loop’ op wieltjes was er traditiegetrouw op school een markt, een theetuin en boekenkraam. De kinderen verkochten allerlei zelfgemaakte producten, er waren spelletjes en zelfs een heuse escaperoom. Directeur Cindy Wolthuis: ,,Wat een geweldige dag! De rode wangen bij de kinderen van enthousiasme en inspanning, de mooie, leuke en originele kraampjes die ze hadden bij de kindermarkt, het was één groot feest. Geweldig ook dat er zoveel ouders, opa’s en oma’s, buren en andere belangstellenden zijn gekomen, dat maakte het nog extra tot een feestelijke dag. We danken alle sponsoren voor hun hulp en de zeer gulle donaties!’’

Op de foto:
Lillith uit groep 5 deed het voorstel om dit jaar geld in te zamelen voor het Wereld Natuur Fonds. (Foto: aangeleverd)