Sponsorloop kleuters Cunera levert 6.383,95 euro op

Bakkum – Op dinsdag 29 juni liepen 124 kleuters van basisschool Cunera een sponsorloop rondom de kleuterschool. Ze zamelden daarmee geld in voor Spieren voor Spieren. Aangemoedigd door trotse (groot)ouders renden ze in vijftien minuten zo veel mogelijk rondjes om de kleuterlocatie aan de Professor Winklerlaan. Met een prachtig resultaat: deze week werd een cheque ter waarde van 6.383,95 euro overhandigd aan de organisatie van Spieren voor Spieren.

De Spieren voor Spieren sponsorloop van basisschool Cunera is een initiatief van de vader van Guus uit klas 1/2B: Milan Plasmeijer. Het afgelopen jaar hielp sporten en zwemmen Milan om zowel fysiek als mentaal gezond te blijven. Een stuk zwemmen om het hoofd leeg te maken en weer nieuwe energie krijgen. Milan gunt het iedereen, maar vooral alle kinderen, om lekker te kunnen sporten en hiervan te genieten. Daarom zet hij zich in voor Spieren voor Spieren door mee te doen aan de Den Helder – Texel zwemtocht: een tocht van vier kilometer door het Marsdiep.

Ondanks de regen renden de kleuters vol enthousiasme hun sponsorkaart vol. Juf Petra Vendel: ,,Ik ben ontzettend trots op álle kleuters die zo vol enthousiasme hebben meegedaan, wat een kanjers!” Wilt u Milan Plasmeijer ook sponsoren tijdens zijn zwemtocht door het Marsdiepkanaal? Ga naar www.denheldertexel.nl/held/milan-plasmeijer om een bijdrage te leveren. Spieren voor Spieren zet zich in voor de behandeling, het voorkomen en de genezing van spierziektes bij kinderen. Ook helpen zij zieke kinderen om op een zo normaal mogelijke manier hun leven te kunnen leiden, onder andere in het Spieren voor Spieren Kindercentrum bij het UMC in Utrecht. In Nederland zijn 20.000 kinderen met een zeldzame spierziekte met ernstige beperkingen als gevolg. (Foto: aangeleverd)