Spetterende afsluiting Zomer op het Plein 2018

Alkmaar – De 18e editie van Zomer op het Plein wordt op zaterdag 11 en zondag 12 augustus groots afgesloten. Op zaterdagavond brengt de weergaloze entertainer Sven Ratzke zijn show ‘For One Night Only’ met muziek van o.a. Bowie, Brel en Brecht. Op zondagmiddag 12 augustus is het podium voor de Amsterdamse zangeres Pitou. Diezelfde middag verzorgt alleskunner en meervoudig prijswinnares Wende voor de spetterende afsluiting van Zomer op het Plein 2018.

Showvedette, extravagante entertainer, homme fatale en sympathieke diva: vele titels zijn de Nederlands-Duitse theatersensatie Sven Ratzke al ten deel gevallen. Deze wereldster heeft een flinke dosis zelfspot en voelt zich naast al die grote concertzalen van New York tot Londen ook erg thuis in de kleinere zalen, dichtbij zijn publiek. Op zaterdagavond om 20.30 uur brengt hij zijn bijzondere show ‘For one night only’. Parels van Bowie, Brecht en Brel passeren de revue, maar ook speciaal voor hem geschreven nummers door grootheden als Rufus Wainwright en Fay Lovsky. Met zijn eigenzinnige stijl van hilarische verhalen, volop interactie met het publiek en gehuld in prachtige couture belooft dit een topavond te worden!

Op zondag 12 augustus treedt zangeres Pitou op vanaf 14.30 uur. Met haar melancholieke folkliedjes en betoverende stem kan ze je hart breken. Pitou laat zich o.a. inspireren door de melodieën van Joni Mitchelle en de koorzang van Le Mystère des Voix Bulgares. Haar prachtige debuut-EP werd benoemd tot een van de beste releases van het jaar.  ,,Melancholische, eigenzinnige melodieën, die voor een instant brok in de keel zorgen’’, aldus 3voor12.

Het allerlaatste optreden van Zomer op het Plein is voor singer-songwriter, theatermaakster, chansonnière, actrice, performer en producer Wende (zie foto). Ze pakte afgelopen voorjaar voor de tweede keer de Annie M.G. Schmidtprijs met haar nummer ‘Voor alles’. Al eerder won ze twee Edisons, een Gouden Notenkraker, een Gouden Harp en gouden platen. En dat is niet voor niets: ze raakt met haar scherpzinnige stem keer op keer tussen hart en ziel. Wende vernieuwt continu, ruilde Franse chansons in voor Engelstalige popmuziek, speelt klassiek repertoire en leerde zelf elektronische undergroundbeats maken. Haar optreden op zondag 12 augustus begint om 15.30 uur. Kijk voor het volledige programma op www.zomerophetplein.nl. (Foto: aangeleverd)