Spelweekend Cloppenburch Open zet Akersloot in beweging

Akersloot – Op vrijdag 16 en zaterdag 17 juni vond het spelweekend ‘Cloppenburch Open’ plaats. Dit bruisende evenement trok zo’n twintig teams. Zij namen het tegen elkaar op in verschillende spellen, waaronder de stormbaan, een levensgrote versie van bierpong, volleybal en andere activiteiten. Onder een stralende zon genoten de deelnemers van de sportieve uitdagingen.

Opvallend was de diversiteit aan teams die meededen aan het evenement. Vrienden- en vriendinnengroepen, families en zelfs een hele straat deden enthousiast mee. Dit jaar was de tweede editie van ‘Cloppenburch Open’ en voor het eerst werden beide feestavonden gehouden in de Meerhal. Deze normaal gesproken overdekte voetballocatie was omgetoverd tot een ware muziektempel. Het hoogtepunt van de feestavonden waren de optredens van de bands Geflipt en Paper Plane, die ervoor zorgden dat het een groot feest werd. De sfeer zat er goed in en de dansvloer stond vol met enthousiaste feestgangers. Het was duidelijk dat de organisatie veel aandacht had besteed aan het creëren van een geweldige ambiance.

Volgend jaar

Terugkijkend op het weekend, kan de organisatie met trots stellen dat het evenement meer dan geslaagd was. De deelnemers genoten van de sportieve competitie en de gezelligheid. Volgend jaar zal men ‘Cloppenburch Open’ zeker weer organiseren en men heeft de ambitie om het elk jaar groter en mooier te maken. Eén van de organisatoren, Jelmer Schoolderman (26), gaf aan: ,,We willen volgend jaar nog meer mensen van buiten de vereniging Meervogels ’31 en wellicht uit andere dorpen laten meedoen. Het is geweldig om te zien hoe enthousiast iedereen reageert op dit evenement,
en we willen dat enthousiasme graag delen met een breder publiek.’’

Tom van der Eng (32) en Cas Hoogland (25), beiden ook betrokken bij de organisatie, zijn het eens over de succesvolle editie van dit jaar en kijken al uit naar de volgende editie. ,,We hebben veel positieve reacties ontvangen van de deelnemers, en dat motiveert ons om er volgend jaar weer een fantastisch evenement van te maken. Met nieuwe ideeën en meer deelnemers willen we ‘Cloppenburch Open’ laten groeien en nog meer mensen laten genieten van dit sportieve en feestelijke weekend.’’ Met het succes van het spelweekend ‘Cloppenburch Open’ nog vers in het geheugen, kunnen de inwoners van Akersloot en omliggende dorpen zich nu al verheugen op een sprankelende derde editie volgend jaar. (Foto: aangeleverd)