Spelen met je leven

Castricum – Astrid Dobbelaar geeft 23 januari een lezing over Spelen met je leven in bibliotheek Castricum.

Energie is de basis van alle leven
Einstein verwoordde dit heel mooi met ‘Everthing is energy and that’s all there is to it’. Toch zijn er veel mensen die zeggen dat ze geen energie hebben. Volgens onderzoek heeft een op de drie mensen hier regelmatig last van. Er is een onuitputtelijke bron van energie. Als je de verbinding kwijtraakt, word je moe of ziek of anderszins onpasselijk. Tijdens de lezing gaat Astrid Dobbelaar in op oude Tibetaanse en Chinese bronnen en hun kennislijnen. Ze gaat in op het nut van ‘stil staan’, mediteren en het nut van expressie. En over de mogelijkheid om je lijf in te zetten bij het opschonen van je hoofd, en je hoofd in te zetten voor het opschonen van je lijf. En het ook gaan doen en voelen.

Astrid Dobbelaar
Astrid Dobbelaar volgde jarenlang intensief trainingen bij de Chinese tai chi & qigong grootmeester en arts, Dr. Shen Hongxun. Ze geeft inmiddels sinds 2006 zelf les. Naast haar tai chi en qiong-vaardigheden studeerde zij aan de HKU en de UvA en is ze zowel westers als oosters medisch geschoold. Haar drijfveer is mensen te leren hoe op een speelse manier gezond en gelukkig te blijven of te worden.

Aanmelden
De lezing vindt plaats op donderdag 23 januari om 20.00 uur in Bibliotheek Kennemerwaard locatie Castricum, Geesterduinweg 1 (inloop vanaf 19.30 uur). Aanmelden kan via www.brightnow.nu/lezingen. (Foto: aangeleverd)