Spelen in coronatijd

Castricum – Blijven kijken naar wat wel mag; in deze lastige coronatijd is dat een handig advies. Kinderen kunnen nog altijd spelen en dat hoeft niet perse met hun eigen speelgoed. Speelotheek Castricum heeft een ruim assortiment speelgoed, zodat geen (klein)kind zich hoeft te vervelen. ,,Er zitten zoveel voordelen aan lid zijn bij ons’’, zegt Natalie. Als ruim tien jaar is ze vrijwilliger bij de speelotheek.

Door de lockdown waren de deuren even dicht, maar sinds de gemeente toestemming heeft gegeven om op afspraak open te mogen, is de speelotheek weer open. Leden met een ‘shopafspraak’ kunnen twintig minuten speelgoed komen uitzoeken en lenen bij de speelotheek. Uiteraard houdt men rekening met alle coronaregels en heeft men elke maand ander speelgoed in huis. Een maatschappelijk belang waardoor de speelotheek al dertig jaar bestaat. Mede mogelijk gemaakt door vrijwilligers die ongeveer twee uurtjes per maand meehelpen. Natalie vertelt verder: ,,Je draagt bij aan een soort speelgoedwinkel waar ook andere taakjes voorbijkomen, zoals sociale media of acties om leden te werven. In een gezellig team dat een sociale verbinding heeft met elkaar en een gezamenlijk doel, namelijk educatief en goed speelgoed vanaf baby tot puber uitlenen.’’

Duurzaamheid

Soms weten mensen niet dat Castricum een speelotheek heeft. ,,Daar verbaas ik mij dan over’’, zegt Natalie. Nu de speelotheek zo’n 2,5 jaar in Geesterhage gevestigd zit, vlakbij de bibliotheek en naast het consultatiebureau, is de bekendheid wel toegenomen. Lekker dichtbij de doelgroep en dat is handig. Duurzaamheid is ook een goed uitgangspunt om lid te zijn. Je hoeft dan immers zelf minder speelgoed aan te kopen. Kom op afspraak eens kennis maken met de speelotheek. Via de website www.sotcastricum.nl is alle informatie te vinden en zelfs de uitleencollectie per categorie te bekijken. Wie zelf zou willen meewerken in de speelotheek is uitgenodigd om binnenkort langs te komen. (Foto: aangeleverd)