Spektakel in laatste tien minuten bij wedstrijd Hollandia T – Limmen

Limmen – Vorige week won Voetbalvereniging Limmen nog een oefenpotje tegen zaterdagclub Foresters met 3-2 zonder de vakantiegangers en licht geblesseerden maar met een paar spelers van onder 19 en onder 17. Nu reisde de club met weer een ander elftal af naar Tuitjenhorn voor het duel tegen Hollandia T.

Door Willem Koot, Voetbalvereniging Limmen

De eerste twintig minuten was het aftasten geblazen en kreeg Hollandia de beste kans. Een slippertje van Bram Bongers bracht de bal bij hun linksbuiten, die alleen voor doel vlak naast tikte. Ook een prima kans voor Limmen: Miettinen kreeg de bal terug van de keeper, maar schoot vlak naast. Na de rust toch een iets beter Limmen. Boris de Boer kreeg de bal van een tegenstander en tikte over de keeper de bal achter de lijn. Scheidsrechter Wals keurde het doelpunt af wegens hands. Tien minuten na de rust een mooi schot van Miettinen, dat keurig werd gestopt door de keeper. Dat was het laatste wapenfeit van Mika: hij werd gewisseld voor junior Jeroen de Groot.

Een man minder

Nog geen minuut later kwam Hollandia met een man minder te spelen, omdat hun nummer 10 met gestrekt been gevaarlijk inkwam. Een machteloos Limmen kon geen vuist meer maken en werd het steeds duidelijker dat de zieke Stan Donker node werd gemist. Ook Boris de Boer werd gewisseld voor Wester Kuijpers om nog meer druk te zetten op de achterhoede van Hollandia, dat alles weg roeide. Van voetbal was allang geen sprake meer bij beide teams. Bij een uitval van Hollandia T moest de tegenvallende Bram Bongers aan de noodrem trekken. De toegekende strafschop kwam, getoucheerd door keeper Glorie, via de paal het veld weer in.

Zo bleef Limmen een nederlaag bespaard. Aan de andere kant had Limmen wellicht een strafschop verdiend. De scheidsrechter zag het als een schwalbe en Kalu van der Steen mocht met zijn tweede gele kaart inrukken. Hollandia T ging met negen man verder, omdat ook hun ingevallen spits binnen vijf minuten twee keer geel kreeg. Zo bleef het 0-0 en lopen Koedijk en Meervogels weer twee punten in. Volgende week thuis tegen Meervogels, maar dan moet er wel uit een ander vaatje getapt moeten worden. Wij zijn er!