Speelotheek Castricum gaat thuisbezorgen

Castricum – In deze lastige tijd wil de speelotheek de kinderen, en daarmee ook hun ouders, verblijden met hun speelgoed. Door het coronavirus zijn de deuren van de speelotheek helaas gesloten, een begrijpelijk besluit maar wel onhandig voor de kinderen. Daarom starten de vrijwilligers volgende week met thuisbezorgen.

Thuisscholing is best pittig en elke afleiding is dan welkom. De gemeente geeft geen toestemming om af te halen, maar bezorgen mag wel. Het bestuur is daarom druk bezig geweest om een bezorgservice te organiseren. De website is up-to-date gemaakt met alle 700 foto’s van het assortiment speelgoed. Tevens is een flyer bij alle leden bezorgd. Zo hoopt men in deze moeilijke tijd een lichtpunt voor de kinderen te kunnen zijn. Het leukste speelgoed kan thuisbezorgd worden door een vrijwilligster.

Spelend leren? Daar kan de speelotheek bij helpen. Sowieso is spelen goed voor de ontwikkeling, maar nu is spelen eigenlijk een extra aandachtspunt geworden in deze coronatijd. Thuisscholing houdt in veel extra schermtijd, daarom is het gezellig en ook leuk om weer eens een gezelschapsspel te doen met het hele gezin. Nog geen lid en wel interesse om lid te worden? Dan kan op afstand een inschrijfformulier geregeld worden. Het team van de speelotheek hoopt niet lang gebruik te hoeven maken van de bezorgservice, want zelf komen uitzoeken met (groot)ouders is toch leuker dan via (alweer) een scherm te kiezen waar je mee wilt spelen. Kijk op www.sotcastricum.nl voor meer informatie. (Foto: aangeleverd)