Speel-o-theek Castricum zoekt kinderboeken

Castricum – Bij Speel-o-theek Castricum kunnen mensen speelgoed, puzzels, spellen en verkleedkleding lenen voor kinderen van 0 tot 12 jaar. Daarnaast beheert men ook een kinderboekenzwerfstation. Dit is een kast met tweedehands kinderboeken. Deze kast staat in de openbare ruimte voor de ingang naar de speel-o-theek en het consultatiebureau. Voor dit kinderboekenzwerfstation is men op zoek naar goede gebruikte kinderboeken.

De zwerfboeken hebben een duidelijke sticker op de kaft. Op die sticker staat: Neem me mee! Het boek mag gratis mee naar huis worden genomen. Zet het boek, nadat het is gelezen, weer terug in de kast en laat het weer zwerven. Dan kan een ander kind het ook lezen. Heeft u kinderboeken over, dan kunt u ze bij de speel-o-theek afleveren op zaterdag tussen 10.00 en 12.30 uur. Buiten deze tijden kunt u boeken doneren in de plastic bak die onderin de kast staat. Zowel het kinderboekenzwerfstation als het lenen van speelgoed dragen bij aan een duurzame samenleving.

Om gebruik te kunnen maken van de speel-o-theek kunt u voor 20 euro per jaar lid worden. Het lidmaatschap is met name bedoeld voor (groot)ouders, oppasouders, kinderdagverblijven en scholen met kinderen in de leeftijd van 0 tot en met 12 jaar. Naast het lidmaatschap betaalt u per geleend item een klein bedrag leengeld per vier weken. Nieuwsgierig geworden? Loop op zaterdag tussen 10.00 en 12.30 uur een keer binnen. De speel-o-theek is gevestigd in Geesterhage, achter de bibliotheek en naast het consultatiebureau. Men is ook op zoek naar vrijwilligers. Stuur een e-mail naar verlengen@sotcastricum.nl voor meer informatie.