Speel-o-theek Castricum gaat weer op woensdagmiddag open

Castricum – Speel-o-theek Castricum is vanaf januari weer op woensdagmiddag open. Voorlopig geldt de uitbreiding alleen in de even weten. Nieuw is ook dat kinderen het speelgoed voortaan voor vier weken kunnen lenen.

Ruim een jaar was Speel-o-theek Castricum niet geopend op woensdagmiddag, omdat er niet genoeg vrijwilligers waren. Een oproep eerder dit jaar resulteerde in nieuwe aanmeldingen. Uiteindelijk zijn er negen nieuwe vrijwilligers gevonden die het team nu versterken. Voor elk kind is er een educatief spel te leen, maar ze kunnen zich bijvoorbeeld ook lekker verkleden als prinses, olifant of ridder. Speel-o-theek Castricum bestaat inmiddels al ruim dertig jaar en is gevestigd in cultureel centrum Geesterhage. Er is ook een goede samenwerking met Bibliotheek Kennemerwaard. Het speelgoed wordt in de bibliotheek vaak gekoppeld aan de daar behandelde thema’s.

Verras je (klein)kinderen en jezelf met leuk speelgoed tijdens een bezoek op zaterdag van 11.00 tot 13.00 uur of op een (even) woensdagmiddag van 14.30 tot 16.00 uur. Men is nog steeds op zoek naar nieuwe vrijwilligers om het team te versterken. Je kunt dan zelf gratis het leukste speelgoed lenen en draait (tenminste) eens in de maand mee als vrijwilliger. Kijk op www.sotcastricum.nl voor meer informatie. In verband met de kerstvakantie is Speel-o-theek Castricum dit jaar op 18 december voor het laatst geopend. De eerstvolgende openingsdag is 8 januari.

Op de foto:
Gijs heeft zijn favoriete speelgoed bij Speel-o-theek Castricum gevonden. (Foto: aangeleverd)