Speel jij mee als figurant tijdens Kaeskoppenstad 2019?

Op zaterdag 1 en zondag 2 juni tovert Kaeskoppenstad d’Oude Binnenstad om in historisch Alkmaar. Ruim 750 figuranten spelen 65 verschillende rollen en vertellen samen het verhaal van ‘De Veranderende Stad’. Een week na het openen van de inschrijving stromen de aanmeldingen binnen, de teller staat nu al boven de 250 figuranten en bijna 20 vrijwilligers.
Kaeskoppenstad is met zo’n 25.000 bezoekers uitgegroeid tot het grootste evenement van Alkmaar. Bezoekers gaan op een onvergetelijke tijdreis door de monumentale straatjes en belanden in het leven van handelaren, indringers, straatvegers, viswijven en kledingwassers. Het Schrijnwerkersgilde, de bouwploeg, werkt op dit moment aan een Blekerye voor de kledingwassers en een prachtig Theehuys van Bontekoe voor de edelen.
Bij Kaeskoppenstad krijgen alle figuranten een workshop van een professionele regisseur waarin je leert samenspelen en acteren met de andere figuranten. Na afloop worden de rollen definitief verdeeld. Speelde je al twee keer of vaker mee als figurant? Dan kan je je inschrijven in een ‘ervaren’ cluster en krijg je een verdiepende workshop. Speel je graag met iemand samen? Geef je dan op als duo!
Opgeven als figurant of vrijwilliger kan via de website www.kaeskoppenstad.nl. Hier kan men ook terecht voor meer informatie. (Foto: aangeleverd)