Spectaculaire finale brengt CAS RC junioren winst

Castricum – De junioren van de Castricumse Rugbyclub speelde afgelopen zaterdag de finale van de Bowl-competitie. Nadat zij eerste waren geworden in de voorafgaande competitie en ook in de kruisfinales steeds wonnen, bereikten zij de finale. Door de goede resultaten in de kruisfinales werd de finale bij CAS RC op Wouterland gespeeld.

De tegenstander uit Hilversum is een zeer gewaagde tegenstander. Ook de heren van CAS, uitkomend in de hoogste competitie, vechten ieder jaar spannende wedstrijden uit met de gerenommeerde rugbyclub uit Hilversum. Op een prachtig zonnig Wouterland werd het in groten getale aanwezige publiek op een heerlijke rugbywedstrijd getrakteerd. Gespannen gezichten bij de aanvang van de wedstrijd. De kick-off werd in eerste instantie niet goed verwerkt, maar door snel ingrijpen van CAS werd binnen een minuut een try gescoord (7-0); dat beloofde wat. Maar Hilversum herpakte zich snel en door goed rugby wist die club geleidelijk de overhand in de wedstrijd te nemen. Drie tries volgden en met een uitstekende kicker stond Castricum ineens tegen een achterstand van 7-21 aan te kijken.

Pas laat in de tweede helft liet CAS de zenuwen van zich afglijden en scoorde twee tries, echter raakten de conversies de paal en telden niet: 17-21. Met nog drie minuten op de klok nam de spanning toe. Het publiek voelde dat de winst er nog in zat en moedigde het team aan. Door een fraai uitgespeelde try kwam CAS voor het eerst in de wedstrijd op voorsprong: 22-21. In de allerlaatste seconden van de wedstrijd werd nogmaals gescoord (29-21). De ontlading was groot en het team werd uitbundig gefeliciteerd. Aanstaande zaterdag speelt Heren 1 thuis om 15.00 uur, dus kom gezellig langs op Wouterland, ook dit belooft een spannende pot te worden. Wil je een keer meetrainen, stuur dan een mail naar info@casrc.nl.

Onderweg naar de belangrijkste try van het seizoen. (Foto: Theo Beentjes)