Spectaculair dameskampioenschap bij Biljartvereniging Castricum

Castricum – Het eerste dameskampioenschap van Biljartvereniging Castricum (BVC) op 6 en 7 april is een ware titelstrijd geworden. Acht ervaren dames streden vastberaden om de gewestelijke titel in de discipline libre kleine tafel. Nel de Vries slaagde erin op zaterdag al haar vier partijen te winnen. Niet ver achter haar volgde Trudy Huisinga, met daarachter Bets Dekker, Carla Leibbrand en andere geduchte concurrenten.

Op zondag stonden vier dames met elk acht wedstrijdpunten klaar voor de slotronde. Nel de Vries leidde nog steeds de dans, maar Bets Dekker, Carla Leibbrand en Trudy Huisinga waren niet van plan zich zomaar gewonnen te geven Het publiek hield de adem in terwijl Trudy en Bets een rechtstreeks duel aangingen. Uiteindelijk wist Bets de overwinning veilig te stellen met een fraaie serie van 11 caramboles. Ook Carla Leibbrand toonde haar klasse in een zenuwslopende wedstrijd tegen Yvon Nieuweboer.

De kers op de taart was de laatste partij van Nel de Vries tegen Dorien Kuiper. Met twee verloren partijen op die zondag leek het erop dat Nel haar grip op de titel verloor, maar niets bleek minder waar. In een indrukwekkende vertoning maakte ze korte metten met Dorien en verzekerde zich van de titel in slechts 28 beurten.

Op de foto:
De prijsuitreiking na de spannende finaledag. (Foto: Biljartvereniging Castricum)