Speciale edities van ‘Spreek je raadslid’ met Statenleden en waterschapbestuurder

Castricum – Op de vrijdagen 3 en 10 maart organiseert GroenLinks speciale edities van het maandelijkse ‘Spreek je raadslid’-spreekuur op de Castricumse weekmarkt, ter hoogte van het Bakkerspleintje. Het spreekuur is van 11.00 tot 12.00 uur. Naast raadsleden zullen op beide vrijdagen ook een Statenlid en een waterschapbestuurder aanwezig zijn.

GroenLinks wil de band tussen politiek en burgers versterken. Niet iedereen heeft tijd om vergaderingen bij te wonen. Daarom houdt de partij sinds vorig jaar een spreekuur op de weekmarkt. Met de verkiezingen voor Provinciale Staten in aantocht zal ook een kandidaat-Statenlid aanwezig zijn. Wat de provincie doet, is voor veel mensen onzichtbaar, maar is wel heel belangrijk. Provinciale Staten bepalen namelijk hoe de ruimte, die we met elkaar hebben, wordt ingedeeld. Waar komen wegen, woonwijken, agrarische gebieden en natuurgebieden? Wat gebeurt er met het openbaar vervoer, toerisme en duurzame energie? En de provincie is bijvoorbeeld ook verantwoordelijk voor ambulancezorg, bibliotheken en geeft subsidie aan culturele instellingen. Kortom: belangrijk genoeg om vragen over te stellen aan Statenleden!

Waterschappen

Zo mogelijk nog minder bekend zijn de waterschappen, terwijl zij zorgen voor veilige dijken en voldoende schoon water. Het waterschap in onze regio heet Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier (HHNK). Maar hoe schoon moet het water eigenlijk zijn? En op welke manier voorkomen we overstromingen, wateroverlast en droogte nu het klimaat verandert? Over dit soort zaken gaat het bestuur van het waterschap. Hoe zij dat doen, bepalen de kiezers tijdens de waterschapsverkiezingen. Die zijn ook op 15 maart, tegelijkertijd met de verkiezingen voor Provinciale Staten.

Spreekuur

Op vrijdag 3 maart zijn gemeenteraadslid Gerard Brinkman en commissielid Frits Puhl aanwezig om de bezoekers van de weekmarkt te woord te staan. Ook kandidaat-Statenlid Paul Laport is van de partij. Hij is kandidaat op de lijst van GroenLinks Noord-Holland. De andere deelnemers zijn waterschapbestuurder Saskia Borgers en Lydia Snuif van Water Natuurlijk. Op vrijdag 10 maart zal naast gemeenteraadslid Marieke Groenewold en commissielid Frits Puhl ook Ruchama Bwefar aanwezig zijn. Zij is Statenlid namens GroenLinks Noord-Holland. Ook Saskia Borgers en Lydia Snuif zullen dan weer deelnemen aan het spreekuur.

Op de foto:
Een eerdere editie van ‘Spreek je raadslid’ met gemeenteraadslid Hannie Lutke Schipholt en commissielid Frits Puhl. (Foto: Henk Hommes)