Sociaal plan Zaffier ondertekend

Regio – De gemeenten in de regio Alkmaar gaan de Participatiewet, inburgering, schuldhulpverlening en bijzondere bijstand samen uitvoeren. Dat doen ze via één nieuwe regionale uitvoeringsorganisatie, genaamd Zaffier. Vorige week ondertekenden de Alkmaarse wethouder Robert te Beest en de bestuurders van de vakbonden FNV en CNV het sociaal plan. Een belangrijke stap in de vorming van de nieuwe organisatie die 1 januari 2023 start.

Op dit moment voeren Halte Werk, WNK en de BUCH-werkorganisatie deze taken uit. Het sociaal plan regelt op een sociaal verantwoorde manier de overgang van deze medewerkers naar de nieuwe Zaffier-organisatie. Het plan is in goed overleg tot stand gekomen in het lokaal overleg, waarin werkgever Zaffier, vakbonden CNV en FNV en enkele medewerkers vertegenwoordigd zijn. Een belangrijk uitgangspunt is dat alle medewerkers overgaan naar Zaffier. Na uitleg van het sociaal plan aan medewerkers heeft de achterban van de bonden unaniem met de inhoud ingestemd. ,,We zijn blij met deze belangrijke stap. Medewerkers zijn de kracht van het toekomstig Zaffier. Zij gaan het verschil maken voor inwoners’’, aldus Robert te Beest.

Inwoners beter ondersteunen

In Zaffier bundelen de gemeenten in de regio Alkmaar de krachten. Het laten deelnemen van mensen aan de samenleving via passend werk is een steeds grotere, complexe opgave. Samen kunnen ze meer en betere resultaten bereiken. Zaffier gaat aan de slag voor inwoners van de gemeenten Bergen, Uitgeest, Castricum, Heiloo, Alkmaar en Dijk en Waard. Zij ondersteunt inwoners die het zelf niet kunnen bij werk, geldzorgen en inburgering. Samen met de inwoner wordt bekeken wat nodig is om zo goed en snel mogelijk te begeleiden. Passend bij iemands situatie, mogelijkheden en wensen. Want iedere inwoner en zijn vraag is uniek. Waar het kan, houden inwoners zoveel mogelijk zelf grip op de situatie en de geleverde dienstverlening. Tot de start per 1 januari 2023 kunnen inwoners terecht bij de huidige organisaties.

Op de foto:
Robert te Beest (wethouder Alkmaar en voorzitter Zaffier, links) en Fred Bos (vakbondsbestuurder FNV, rechts) ondertekenen het sociaal plan. (Foto: aangeleverd)