Smaakmakers op stoom

Castricum – Het is al bijna een jaar geleden dat het initiatief voor een cultureel-culinair evenement in Castricum is gestart. Een evenement voor Castricummers, door Castricummers. Inmiddels is het idee uitgewerkt en zijn er deelnemers gevonden. En er zijn al veel praktische zaken geregeld, zoals vergunningen, geluidsinstallaties, verlichting en podia. De datum van het evenement is geprikt op 3 en 4 september, de locatie is de Dorpsstraat, op de plek van de vrijdagse weekmarkt.

Aangezien het een professioneel evenement wordt, is het Castricumse bedrijf Oxygen Events ingehuurd voor de gehele organisatie. De naam van het evenement: Castricums Smaakmakers Festival. Het gaat hier om Castricumse smaakmakers op het gebied van cultuur en keuken. De Castricumse horeca en aanverwanten gaan voor de lekkere hapjes en drankjes zorgen. Voor de culturele activiteiten, voorstellingen en muziek, zijn afspraken gemaakt met inwoners en professionals.

,,We hebben drie podia’’, zegt cultuurcoach Edgar Nijman. Hij heeft de organisatie van het culturele deel op zich genomen. ,,Op het Bakkerspleintje komt het familiepodium, waar activiteiten voor het hele gezin, met name voor kinderen, zullen plaatsvinden. Op het Dorpsplein is een podium voor ‘lekkere muziek’ en op het Kerkplein orkesten en combo’s voor het luisterend oor. Al met al een heel veelzijdig en aantrekkelijk programma’’, aldus Nijman.

Henk Ruijter (één van de initiatiefnemers): ,,Het evenement wordt gepromoot via diverse media en natuurlijk is er ook aan feestelijke aankleding gedacht middels beachflags, vlaggen, posters en vlaggenlijnen. Reclame aan de Kust heeft daar ‘smaakvolle’ designs voor gemaakt.’’ Binnenkort wordt het definitieve programma bekend gemaakt. Dan zal duidelijk worden wanneer en op welk podium de diversen voorstellingen zijn, bij wie en waar je terecht kunt voor een hapje en een drankje. Ruijter: ,,De betrokken werkgroep heeft er hard aangetrokken, de organisatie ligt goed op schema. Het wordt een feest, waar jong en oud van gaan genieten.’’ (Afbeelding: aangeleverd)