Slotdebat met alle lijsttrekkers op Omroep Castricum

Castricum – Zwevende kiezers opgelet: op 13 maart vindt in theater Koningsduyn een slotdebat plaats tussen acht politieke lijsttrekkers uit de gemeente Castricum. Het debat wordt live uitgezonden door Omroep Castricum.

Door Aart Tóth

Het debat wordt geleid door Sander Verschoor en Peter van Raalte. In de afgelopen weken zijn alle lijstrekkers aan de tand gevoeld in een een-op-een gesprek met Sander of Peter. Er wordt tijdens het slotdebat gebruik gemaakt van verschillende debatstijlen.

Interactief

Nieuw is de medewerking van het Jac. P. Thijsse College en het Bonhoeffercollege. Leerlingen kunnen hun vragen stellen en ideeën aandragen. Aan het eind van het debat bepalen de leerlingen welke lijsttrekker het debat heeft gewonnen. Ook vanuit de huiskamer is het via een smartphone of tablet mogelijk mee te doen met de verschillende stellingen. Het slotdebat wordt uitgezonden om 20.00 uur.

Stemmen

Een aantal stembureaus is op maandag 14 maart en dinsdag 15 maart al open. Op woensdag 16 maart doet Omroep Castricum vanaf 21.00 uur live verslag van de uitslag. Omroep Castricum is te ontvangen bij Ziggo op kanaal 46, KPN/XS4all kanaal 1459 en T-Mobile kanaal 839.

Op de foto:
Sander Verschoor en Peter van Raalte startklaar voor het live TV-verkiezingsdebat. (Foto: Aart Tóth)