Slotakkoord Muziekhandel Borstlap eind dit jaar

Castricum – De muziekhandel van de familie Borstlap, welbekend bij alle muziekbeoefenaren in Castricum en wijde omgeving, stopt na 45 jaar!

Het begon ooit als een ambachtelijk bedrijf, namelijk het stemmen, reviseren en restaureren van piano’s en vleugels met een voorkeur voor oudere of antieke instrumenten. Door vestiging aan de Bakkummerstraat 13 in 1984 werd het mogelijk de activiteiten te verbreden met een muziekwinkel. Klanten konden vanaf dat moment  alles wat nodig was voor het beoefenen van een instrument vinden in de winkel. Er kwam een ruime sortering bladmuziek, snaren, gitaren, blokfluiten, lessenaars enzovoort. De winkel voorzag in een behoefte en er waren vruchtbare contacten met zeer veel klanten, scholen, muziekscholen en muziekdocenten.

Door de combinatie van het ambachtelijke gedeelte en de winkel werd het een bloeiend bedrijf, bekend in de hele regio. Het handwerk omvatte onder meer de al eerder genoemde restauratie van (antieke) klavierinstrumenten, het onderhoud en afstellen van alle soorten gitaren en af en toe het repareren van diverse (antieke) meubelen. Op bescheiden schaal blijft dit mogelijk. Ronald en Ans zijn al ver de pensioengerechtigde leeftijd voorbij en kijken terug op een gevarieerde, inspirerende tijd. Ze willen alle klanten bedanken voor het in hen gestelde vertrouwen. Vanaf nu start de opheffingsuitverkoop met kortingen van 10% tot 40%! Het definitieve slotakkoord is op 31 december. Ze blijven open staan voor informatie en advies. (Foto: aangeleverd)