Sloop NS-station in april van start

Castricum – Begin april gaat de sloop van station Castricum beginnen. De voorbereidingen zijn al getroffen. Na de sloop wordt direct gestart met de herprofilering van het stationsgebied.

De werkzaamheden zijn al verplaatst van het Westerplein naar de kant van de Stationsweg. De bloemenshop is al verplaatst naar het fietspoint en het kunstwerk bij de trap is verdwenen. „Het zat even tegen, maar de oplevering van het nieuwe station zal naar verwachting eind 2020 plaatsvinden”, volgens procesmanager Jeroen Drenth.

Geen treinen

De sloop van het station en alle trappen duurt naar verwachting tot 7 mei. Er is vanaf de Stationsweg geen toegang meer tot het station, alleen vanaf de hellingbaan aan de Kramersweg. Dat duurt zeker tot het einde van de zomer. Tussen 8 en 11 mei worden er damwanden geplaatst voor de nieuwe trap en toegang tot de glazen lift. In die periode is het treinverkeer ontregeld door de werkzaamheden. Er rijden 76 uur geen treinen.

Drenth: „Vanaf september komen we in de afbouwfase en wordt de luifel geplaatst. Als er geen tegenslag is, zal de opening in december plaatsvinden.” Tijdens de informatieavond op 11 maart in het gemeentehuis, bleek dat de aannemer, NS en ProRail positief gestemd zijn over die deadline.

Tussen 7 mei en 11 mei een treinreis gepland? Kijk op de NS reisplanner voor de meest actuele informatie.

Tekst: Aart Tóth

(Foto: Toekomstbeeld, met bloemenshop, nieuwe trap en rechte gang. Perronkap is hier niet weergegeven)