Sleutels uitgereikt aan nieuwe bewoners van Duc van Tol in Limmen

Nieuwbouw achttien betaalbare energiezuinige woningen opgeleverd

Limmen – Op de Zandzoom in Limmen heeft Kennemer Wonen achttien betaalbare appartementen gerealiseerd. Dinsdag 14 januari werden de sleutels uitgereikt aan de nieuwe bewoners. Mevrouw Kerssens kreeg haar sleutels uit handen van Suzan Radema, manager Klant & Markt van Kennemer Wonen, en wethouder Paul Slettenhaar van Gemeente Castricum. Eind 2018 is HSB bouw uit Volendam gestart met de bouw van het complex Duc van Tol, dat is vernoemd naar de tulpsoort die vroeger op deze locatie werd geteeld. Nu staat er een prachtig, energiezuinig complex met achttien betaalbare appartementen.

Achttien betaalbare huurappartementen
Met de oplevering van Duc van Tol, zijn achttien betaalbare appartementen, verdeeld in acht tweekamerappartementen en tien driekamerappartementen aan de sociale woningvoorraad toegevoegd. Na het uitreiken van de sleutels van vijftien woningen aan de Eerste Groenelaan in Castricum, is dit het volgende project dat Kennemer Wonen in deze gemeente heeft gerealiseerd. Mede door een subsidie van de gemeente Castricum kon er extra geïnvesteerd worden in duurzaamheid. De energiezuinige woningen zijn gasloos en allen voorzien van een individuele warmtepompinstallatie. In totaal zijn er 144 zonnepanelen geplaatst, acht zonnepanelen per woning.

Complex Duc van Tol aan de Berkenlint in Limmen (Foto: aangeleverd)

Doorstroming
Suzan Radema: „In deze tijd van woningnood zijn wij blij dat we samen met de gemeente de beschikbaarheid van huurwoningen op deze manier kunnen blijven stimuleren. Om de doorstroming te bevorderen kregen huurders die een eengezinswoning binnen de sociale huur in de gemeente Castricum achterlaten voorrang.” Mevrouw Kerssens is zo’n ‘doorstromer’. Na 47 jaar in haar eengezinswoning te hebben gewoond, verhuist zij nu naar een appartement aan de nieuwe straat Berkenlint in Limmen. „Ik had mij ingeschreven bij SVNK (Sociale Verhuurders Noord-Kennemerland) voor het geval ik naar een andere, kleinere woning wilde verhuizen. Toen ik in de krant las dat doorstromers voorrang kregen bij Duc van Tol, heb ik direct gereageerd. En nu staan we hier! Ik ben erg blij met mijn nieuwe appartement.” Wethouder Paul Slettenhaar: ‘„Dit wordt wat mij betreft het jaar van het bouwen en nog veel meer sleuteloverdrachten. Ik ben trots op de mooie samenwerking met Kennemer Wonen. Door doorstroming te stimuleren maken we een dubbelslag! Keihard nodig.’’ Slettenhaar en Radema: „We wensen mevrouw Kerssens en de andere bewoners van dit complex veel woongenot en hopen in de toekomst samen nog mooie projecten op te kunnen leveren.”

Foto 1: Van links naar rechts: Paul Slettenhaar, mevrouw Kerssens en Suzan Radema (Foto: aangeleverd)