Slechte week voor eerste elftal van voetbalvereniging Limmen

Limmen – Tot aan de 45ste minuut domineerde Limmen donderdag de wedstrijd tegen SVA. De tegenstander kreeg geen enkele kans tegen de hechte defensie van Limmen. Vlak voor rust een mooie omhaal van Sem Winter die op de lat belandde. Ruststand derhalve 0-0.

Door Willem Koot

Kort na de rust had de scheidsrechter de bal op de stip kunnen leggen. Peemen werd door twee man gevloerd. Vlak daarna een mooie kans voor Jacco, die hem over schoot. Ook Björn Valkering liet een pegel los die de uitstekende keeper pareerde. Wellicht een cliché in het voetbal; als je zelf niet scoort, dan doet de tegenstander het wel. Zo ook in de 93e minuut. Iedereen was tevreden met een gelijkspel, maar uit een aanval van SVA, waarbij de grensrechter de vlag omhoog had, scoorde de spits de winnende 1-0. De scheidsrechter nam niet de moeite om met zijn assistent van gedachten te wisselen en keurde de treffer goed.

Dan moest het zondag maar gebeuren om tenminste één punt van Saenden te komen. Dat moest dan gebeuren met vier andere spelers dan donderdag; allen geblesseerd. Al na elf seconden gaf scheidsrechter Overtoom een penalty. Doelman Jesse Glorie behoedde Limmen voor een achterstand. Naarmate de wedstrijd vorderde was duidelijk te zien dat er twee gelijkwaardige teams tegenover elkaar stonden met over en weer aardige kansen. Ruststand: 0-0. Maar in de 64ste minuut was het wel raak. Sem Winter rondde beheerst af. Vier minuten later kwam de snelle Jacco de Jong alleen op de keeper af. Zijn snoeiharde schot belandde op de paal.

In de 80ste minuut wederom een penalty voor Saenden na een ongelukkige handsbal. Deze keer was het wel raak; 1-1. Ook Mike Schouten kreeg een mogelijkheid net buiten de 16. Zijn schot werd schitterend over gestompt door de keeper. Beiden hadden niks aan een gelijkspel, dus vol op de aanval. De spanning was te snijden. Het bleef gelijk, wat voor beiden elftallen zuur was daar concurent Hercules won van Meervogels. Nog drie wedstrijden te gaan. We zullen zien.

Wegens blessures moesten Bram Bongers, Nika Mietinen, Kalu van der Steen, Jos Hollenberg en Lasse Karels de wedstrijd zondag vanavond de zijlijn volgen. (Foto: Harm Bongers)