Slager Joost van der Meer en Slagerij Snel slaan handen ineen

Limmen – Slager Joost van der Meer (1968) is een samenwerking aangegaan met Slagerij Snel aan de Kerkweg 18. Joost sloot onlangs zijn eigen slagerij aan de Dorpsstraat in Castricum en gaat nu als zzp’er verder. Een aantal populaire producten uit zijn assortiment zijn vanaf nu bij Slagerij Snel verkrijgbaar.

Door Raimond Bos

Na zo’n twee jaar wikken en wegen hakte Joost van der Meer enige tijd geleden de knoop door. Hij heeft zelf inmiddels de 55-jarige leeftijd bereikt en een opvolger voor het bedrijf is er niet. Ook wordt het steeds moeilijker om aan goed personeel te komen. Bovendien moest de slagerij eigenlijk vernieuwd worden, maar dat vergde een forse investering. Joost koos ervoor om het bedrijf stop te zetten. Zijn tien medewerkers hebben inmiddels allemaal elders een baan gevonden. Joost: ,,Het is allemaal goed verlopen, daar ben ik heel blij mee. Voor mij is het nu tijd om een nieuwe weg in te slaan.’’

John en Josien de Boer runnen al jaren Slagerij Snel en kenden Joost als vakgenoot. John: ,,We liepen de deur niet plat bij elkaar, maar als we elkaar ontmoetten, hadden we daar altijd een positief gevoel bij. Onze zoon Jesper, inmiddels ook werkzaam in de zaak, raakte in gesprek met Joost en was onder de indruk van diens vakkennis. Hij opperde de suggestie om Joost in ons team te halen.’’ Na een middagje praten was de zaak snel beklonken: Joost gaat als zzp’er op maandag en donderdag meedraaien in het team van Slagerij Snel.

Uit de gesprekken die de slagers met elkaar voerden, werd al snel duidelijk dat ze veel gemeenschappelijke klanten hebben. De samenwerking is dan ook een echte win-winsituatie. Op woensdag blijft Joost zelfstandig actief in zijn eigen worstmakerij. Deze producten komen vervolgens bij Slagerij Snel in de schappen te liggen. De rest van de week houdt hij zijn agenda vrij voor andere klussen, zoals het verzorgen van het vlees voor een barbecue of het draaien van invaldiensten. ,,Ik weet als geen ander hoe prettig het is om iemand achter de hand te hebben die kan inspringen waar nodig. Het is vaak een heel gepuzzel om de bezetting rond te krijgen. Hoe meer mensen ergens werken, hoe groter de puzzel lijkt te worden.’’

Een aantal van zijn specialiteiten, zoals de gekookte worst, de leverworst, diverse hammen en het rookvlees, neemt hij mee naar Limmen. John: ,,We laten de klant kiezen wat ze het lekkerste vinden. Dat vind ik een heel interessante ontwikkeling.’’ Voor Joost is met deze stap de cirkel rond: ,,Toen ik de opleiding aan de slagersvakschool volgde, werkte ik ook al eens bij Slagerij Snel, toen nog voor de vorige eigenaar. Na jaren ben ik hier dus nu weer terug!’’

Op de foto:
John de Boer en Joost van der Meer. (Foto: Bos Media Services)