Skills Elite Rugby Kamp in Castricum

Castricum – In de herfstvakantie was het voor de kinderen uit heel Noord-Holland dan eindelijk zover: het Skills Elite Rugby Kamp. Een kamp van drie dagen waar de kinderen training kregen van Massey Tuhakaraina met zijn team van professionele internationale spelers/trainers.

Het doel van het kamp was duidelijk; rugbyspelers in de leeftijd van 8 tot en met 11 jaar nieuwe en extra skills aan te leren, nieuwe vrienden laten maken die uit de hele regio noordwest komen, nieuwe ervaringen opdoen en vooral heel veel plezier maken. Het initiatief voor het kamp kwam van Linda van der Meulen, één van de twee teammanagers van de benjamins bij Cas RC en leiding van het kamp naast het veld. ,,Ik wilde de kinderen een paar topdagen geven waar ze de rest van hun leven met plezier op terugkijken en waar ze ervaringen in opdoen die ze niet alleen op het rugbyveld, maar in allerlei facetten van het leven in kunnen zetten’’, aldus Linda.

Drie dagen

De ochtend op de eerste dag van het kamp stond in het teken van het kennismaken van de kinderen met elkaar en de trainers. De middag werd gebruikt om te kijken wat de kinderen al in huis hebben en wat zij nodig hebben om zich verder als rugbyspeler te ontwikkelen. De dinsdag stond in het teken van teamwork en teambuilding en startte heel fanatiek in de stromende regen op het strand.

Rond lunchtijd waren de kinderen behoorlijk nat en koud en is het kamp naar de Castricumse Rugbyclub verhuisd. Na een warme chocomel en wederom een stevige warme maaltijd stonden de kinderen alweer te popelen het veld op te gaan. Aan het einde van de laatste dag kwamen de ouders kijken naar het toernooi waar de kinderen konden laten zien wat ze geleerd hebben. Er werd nog een wedstrijd tegen de ouders gespeeld die er fanatiek aan toeging, de winst ging natuurlijk naar de kinderen.

Mystery guest

Op de tweede dag van het kamp was er een mystery guest: Fabian Holland, een oud-speler van Cas RC die in Nieuw-Zeeland zijn jeugddroom om professioneel rugbyspeler te worden waar aan het maken is. Een groot voorbeeld van de kinderen, die zichtbaar genoten. Er mochten vragen gesteld worden en  de kinderen luisterden ademloos naar Fabians verhalen, ervaringen en tips. Tot slot werden handtekeningen uitgedeeld en nog wat foto’s gemaakt met hun held. Het weer zat niet mee tijdens het kamp dat leek de kinderen niet te deren. Alle doelen lijken behaald, de kinderen hebben een toptijd gehad en zijn met een tas vol ervaringen moe en voldaan naar huis gegaan. (Foto: Pixabay)