Sinterklaasfeest in Dorpshart Castricum met prachtige prijzen

Castricum/Akersloot/Limmen – Het zal niemand ontgaan zijn; Sinterklaas is weer in Castricum, Akersloot en Limmen aangekomen. Hij heeft in Castricum zelfs zijn slaapplaats ingericht om zo dicht mogelijk bij de kinderen te verblijven en natuurlijk ook de ouders. Dorpshart Castricum en zijn ondernemers spelen hier goed op in.

Door Aart Tóth

De komende weken staat het Dorpshart bol van activiteiten rondom Sinterklaas. Bij maar liefst 18 winkels in het Dorpshart zijn grote letters te vinden, met daarbij een cijfer. Deze horen bij een ‘Sint-Letterspeurtocht’ voor de kleineren onder ons. Zoek ze op in de etalages en vul ze in op het formulier uit deze krant, knipt het uit en lever in bij de ‘Kamer van Sinterklaas’ aan het Bakkerspleintje 79.

Kleuren en cadeaus

Daar zijn leuke prijzen mee te winnen. Via het maken van een foto van de oplossing en mailen naar info@dorpshartcastricum.nl kun je ook meedoen. Prijswinnaars krijgen bericht via de mail. Je hebt de tijd tot 3 december om in te leveren. Dan zijn er nog meer cadeaus binnen te slepen als je meedoet met het inkleuren van de speciale Sinterklaas-kleurplaat. Deze is te verkrijgen via de basisscholen of af te halen bij verschillende winkels en Kamer van Sinterklaas. Inleveren gebeurt ook bij de slaapkamer aan het Bakkerspleintje. Ook daar een limiet van inleveren voor 3 december en kans op leuke cadeaus. Daarbij kun je je schoen zetten in de Kamer van Sinterklaas, met de verwachting daar ook nog iets in terug te vinden.

Activiteiten

Buiten de kleurplaten, Sint-Letterspeurtocht en het schoentje zetten, heeft Sinterklaas het druk genoeg met activiteiten. Zo komt hij bij vele gezinnen in Castricum, Akersloot en Limmen op bezoek met zijn Pieten en natuurlijk cadeaus, waarbij de pepernoten door de huizen zullen rollen. Misschien vertoont hij zich ook nog tussendoor in het Dorpshart Castricum om bij verschillende winkels binnen te lopen ter verhoging van de feestvreugde, want dat moet het toch zijn, het Sinterklaasfeest! Heb je hem dan toch nog gemist, druk dan je neus eens tegen de etalageruit van de Kamer van Sinterklaas aan het Bakkerspleintje 79 en zie hem dan lekker liggen snurken in zijn bedstee.

Vergeet echter niet tijdens die Sintfestiviteiten de kassabonnen van Dorpshart Castricum ondernemers te sparen voor de actie ‘Handje Contantje’ met de mogelijkheid op prachtige prijzen. (Foto: Aart Tóth)