Sint Nicolaas en Zwarte Piet stomen op naar Akersloot

Een dag na de landelijke aankomst van Sint Nicolaas zal hij een bezoek brengen aan Akersloot. Zondag 18 november zal Sint Nicolaas samen met zijn Pieten om ongeveer 12.00 uur jachthaven A.R.Z.V. binnenvaren.

De Ondernemers Vereniging Akersloot (OVA) prijst zich weer gelukkig met de komst van de Sint. Het jaarlijks terugkerende evenement is het paradepaardje van de OVA. Sint en zijn gevolg zullen met zijn lokale boot de Ostara via het Noord-Hollandskanaal en Alkmaardermeer koers zetten richting de haven van de ARZV.

Na het feestelijke onthaal in de haven onder begeleiding van Dweilorkest Iaadoeie zal Sint Nicolaas zich door Akersloot laten rondrijden. Daarna brengt hij rond 12.30 uur een bezoek aan de R.K. Kerk van Akersloot. Daar zal de sfeer er vast goed inzitten, want de aanwezige band zal zeker de stemmen al hebben losgemaakt. Sint Nicolaas zal bij zijn intrede dan ook uit volle borst worden toegezongen. Ook burgemeester Toon Mans, en Pastor Hudepolh zullen de Sint namens de gemeente en kerk in Akersloot begroeten.

Alle kinderen die een tekening of ander werkstukje voor de Sint gemaakt hebben, kunnen deze aan de Pieten overhandigen tijdens de intocht. Voorzie deze wel van naam en adres, want er is een prijs te winnen voor de mooiste tekening. (Foto: aangeleverd)